5 причини защо Меси би избрал Манчестър Сити


5 причини защо Меси би избрал Манчестър Сити

1549 0

При положение, че немислимото се случи и Лионел Меси напусне Барселона, като най-вероятен вариант пред него е отборът на Гуардиола Манчестър Сити, който обаче ще трябва да задели цяло състояние. Днес испанското издание Marca излезе с информация, че аржентинецът не иска да подновява договора си с каталунците. 

Ето 5 причини, поради които Меси би избрал именно "гражданите": 

Силната връзка между Меси и Гуардиола

Бившият наставник на Барселона е може би най-голямото предимство, кото има отборът от Манчестър пред останалите отбори. Гуардиола има пълно доверие на Меси и гради цялата игра именно около него. 

Ново предизвикателство

Меси е спечелил всичко с Барселона и сега е подходящото време, в което може да опита да постигне велики неща и с други отбори извън Испания. Висшата лига никога не е била по конкуретна и непредвидима, доказвайки го миналата година, когато Лестър поднесе сензацията и стана шампион. 

Сега е моментът за Барселона да продава

Меси вече е на 28 години и цената му постепенно ще започне да намалява, но в момента все още може да се превърне най-скъпия трансфер в историята. Неймар е най-младият от звездното трио на Барселона и вече е спряган за заместника на Меси.

Парите

Меси може да очкава значително увеличване на заплатата в Сити. Едва ли ще е проблем за "гражданите" да превърнат арцентинския национал в най-скъполатения футболист на планетата.

Приятел в отбора

Серхио Агуеро и Меси са близки приятели още от юношеския национален отбор на Аржентина. Самият Агуеро няколко пъти е казвал, че много би се радвал да играят заедно в Сити. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички