Рафаел Варан: "Защитникът за бъдещето", който чака капитанската лента в Реал Мадрид


Рафаел Варан: "Защитникът за бъдещето", който чака капитанската лента в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2256 0

През годините капитанската лента в Реал Мадрид се предава на ръката на най-опитния играч в тима. С показаната игра през 2017/2018 обаче Рафаел Варан доказа, че той може да бъде изключение и традициите да бъдат нарушени.

Играчът с най-много стаж в момента е Серхио Рамос, който показва страхотни качества като капитан и заслужено носи лентата. Той е на "Сантяго Бернабеу" от 2005 година, когато пристига от Севиля срещу сумата от 27 милиона евро. Втори капитан е крайният бранител Марсело, който защитава емблемата вече 11 години.

След кати Кристиано Роналдо напусна тима, третата позиция за момента се заема от Карим Бензема. Френският нападател обаче може също да напусне испанската столица и мястото му да "запълни" именно Варан. 

Рафаел Варан пристига в Реал Мадрид през сезон 2011/2012, когато е взет от Ланс срещу 10 милиона. Тогава той е само на 18 години. Трансферът му е дело на Зинедин Зидан, който като треньор го превръща в несменяем титуляр и преди седем години го определя като "защитник за бъдещето".

Варан оправда всички очаквания към себе си. Той кротко изчака своя миг да се превърне в един от най-важните играчи за Реал Мадрид и Франция. На няколко пъти вече станахме свидетели на факта, че Варан може спокойно да води тима си на терена. През миналия сезон изведе "кралския клуб" с капитанската лента в мач за Купата на Краля срещу Леганес, а на Мондиал 2018 отново бе с лентата, този път за родината си, в мача с Дания от груповата фаза на турнира.

На 25 години бранителят вече се е превърнал в един от най-добрите на своя пост. Той вече има на сметката си 233 мача за "белия балет" и още 53 за "петлите". Има вкарани 10 гола, а на тази възраст може да се похвали с 4 спечелени титли в Шампионска лига. Освен това се присъединява към групата от футболисти, печелили най-комерсиалния футболен турнир и Световното първенство в един сезон. В последните 20  години това е правено от едва четирима футболисти - Карембьо, Роберто Карлос, Сами Кедира и сега Варан - всичките постигат успеха, докато са играчи на Реал Мадрид.

С тези цифри зад гърба си, за никого няма да е изненада, ако именно Варан стане капитан на тима след оттеглянето на Серхио Рамос. Освен това испанецът е капитан и на родната си Испания, което може да бъде с лекота да бъде постигнато и от колегата му в средата на отбраната на "Бернабеу".

Рафаел Варан и Самуел Умтити показаха страхотна игра по време на Мондиал 2018, като бяха една от ключовите фигури за триумфа на "петлите". Ефективността и солидната им игра донесоха успехи на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички