А защо Рафаел Варан да не спечели Златната топка?


А защо Рафаел Варан да не спечели Златната топка?
Снимка: Getty Images/Guliver

3186 0

В национален отбор, в който колективността бе над индивидуалностите, не е нелогично да мислим, че играч като Рафаел Варан е най-добрият в редиците на Франция след изминалото Световно първенство по футбол. Млад, като почти всички, но с най-добрата визитка от останалите.

Всичко е ясно, Килиан Мбапе бе най-забележителният играч в селекцията на Дидие Дешан по терените в Русия, но той никога не е имал, а и едва ли ще има някога, някой като Лионел Меси или Кристиано Роналдо до себе си в хода на целия сезон. 

Антоан Гризман също игра силно на Мондиал 2018, но той по-скоро бе ефективен за отбора, от колкото да блести с някакви индивидуални качества.

Фабио Канаваро бе последният защитник, който спечели наградата, след като триумфира на Световното в Германия през 2006 година, а преди това бе станал шампион в Серия А в сезон много близък до този на Варан. 

Тогава, както и сега, нямаше ясен фаворит за най-ценното индивидуално отличие и за първи път от много години роналдо и Меси показаха слабости в играта си.

Ако бранителят на Реал запази формата си до Коледа и се стигне до там, че спечели Световното клубно първенство, защо наистина да не може да вдигне Златната топка? На 25 години, с четири триумфа в Шампионска лига зад гърба си, най-добрият в тима на Франция и Реал Мадрид... какво повече трябва да направи?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички