Сагата "Куртоа" е към своя край


Сагата "Куртоа" е към своя край
Снимка: Getty Images/Gulliver

1796 0

Реал Мадрид се нуждаят от още една последна стъпка преди да завършат трансфера на Тибо Куртоа от "Стамфорд Бридж" на "Сантиаго Бернабеу". Евентуалното напускане на Куртоа предизвиква интерес към евентуалния заместник на стража в отбора на "сините".

Привържениците както на Челси, така и на Реал Мадрид, очакват да видят дали отборът от Лондон ще посочи вратар в предстоящите дни. След като бившият вратар на Рома Алисон премина в отбора на Ливърпул, вариантите пред "сините" за заместник на Тибо Куртоа остават два - Петър Чех и Каспър Шмайхел.

Белгийският страж със сигурност ще се радва да се завърне в Мадрид, където е прекарал голяма част от кариерата си, а неговото семейство познава отлично града. Челси ще загубят изключително качествен страж, но поне ще приберат добра сума от трансфера на играча, чийто договор изтича след година.

Това може да се окаже една от най-важните седмици за Тибо Куртоа в неговата футболна кариера, въпреки че стражът към настоящия момент е на заслужена почивка.

Отборът на Хулен Лопетеги ще направи кратко турне в САЩ, където ще се изправи срещу отборите на Манчестър Юнайтед, Рома и Ювентус. Идеалният сценарий за "белите" ще бъде да осъществят трансфера на Куртоа още преди началото на турнето.

Мачовете в САЩ ще бъдат една отлична подготовка за първия важен мач пред "белия балет", а именно двубоя за Суперкупата на Европа срещу Атлетико Мадрид. Ако трансферът на Куртоа бъде завършен в близките дни, той ще бъде на разположение на Лопетеги за мача с Атлетико, което ще даде възможност на белгийския страж да се изправи срещу бившия си тим.

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички