Първата "червена лампичка" светна за Карло Анчелоти и Реал Мадрид


Първата "червена лампичка" светна за Карло Анчелоти и Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1371 0

Загубата от Шериф Тираспол в Шампионска лига бе първото предупреждение за Карло Анчелоти и неговия Реал Мадрид, пише испанският журналист Хосе Феликс Диас в коментар за вестник "Marca".

Изненадващото поражение дойде след иначе добрия старт на сезона в Ла Лига и добрите мачове, които "белият балет" изигра. Сега единственият вариант пред Татко Карло е да върне тима към победите, смята Диас.

Италианският треньор винаги е казвал, че във футбола най-важни са резултатите, а във вторник вечер Реал Мадрид може да се каже, че написа история, позволявайки на Шериф да вкара два гола с общо четири удара към вратата на Тибо Куртоа.

Мачът срещу молдовците бе впечатляващ - Кралете създадоха общо 30 възможности за отбелязването на попадение. Те опитваха удари отблизо и отдалеч, но вратарят на гостите Атанасиадис спаси всичко възможно, включително веднъж и с лицето си. Гръцкият страж ще помни този мач до края на живота си, а Европа скоро няма да забрави, че скромният отбор на Шериф Тираспол има 6 точки от две срещи в групите на Шампионска лига, продължава Хосе Диас.

Реал Мадрид показа слабост в последните си два мача (0:0 с Виляреал в Ла Лига). Отборът вкара само един гол в тях и той дойде от дузпа, въпреки че съвсем наскоро бе отбелязал 6 на Майорка и 5 на Селта.

Вярно е, че триумфът на Шериф на "Бернабеу" е почти невъзможно да бъде повторен, но футболистите на Анчелоти показаха много разконцентрирани действия в защита, оставяйки свободни пространства за молдовците, както се случи при първия им гол и при отменения такъв през второто полувреме.

Разбира се, вината не е само на защитниците, пише испанският журналист. Еден Азар не помагаше в отбрана, Каземиро пък е далеч от най-добрата си форма, а крайните бранители не бяха толкова ефективни и не затваряха фланговете.

От друга страна, когато един отбор създаде 30 възможности за гол, очевидно е, че разполага с нападателна мощ, не отрича Хосе Диас. Но тук става въпрос за ефикасност. Срещу Шериф Тираспол Реал Мадрид опита всичко и през второто полувреме Винисиус бе доста деен на терена, но и това не помогна...

Хосе Диас завършва коментара си за "Marca" с лаконичното:

Реал Мадрид бяха предупредени!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички