Виляреал спря устрема на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу"


Виляреал спря устрема на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу"
Снимка: Getty Images

2819 0

Реал Мадрид срещна сериозна съпротива от Виляреал у дома си и срещата от 7-ия кръг на испанската Ла Лига завърши наравно 0:0! "Белия балет" все пак е на първо място с актив от 17 точки, докато "жълтата подводница" е на десета позиция с 8 пункта!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна пред около 25 000 зрители на все още незавършения ремонт на стадион "Сантяго Бернабеу"! В 13-ата минута Куртоа спаси по превъзходен начин с една ръка удар на Данждума, който отиваше точно в левия ъгъл.

Поне в първите 30 минути от този мач, "жълтата подводница" бе по-опасният отбор на терена и владееше много повече топката - 62 срещу 38 процента!

В 35-ата минута Начо връхлетя на скорост в наказателното поле на Виляреал и бе съборен. Играчите на Реал Мадрид поискаха дузпа, но главният съдия размаха ръце играта да продължи. Повторенията показаха, че нарушение по-скоро имаше, но то бе извън наказателното поле и ВАР нямаше как да се намеси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Карло Анчелоти реши, че е видял достатъчно от Родриго и го замени с Едуардо Камавинга! В 50-ата минута Асенсио центрира перфектно от фал и сложи топката на главата на Милитао, но той не я уцели добре и тя излезе в аут. 

В 55-ата минута Данджума стреля без подготовка от около 20 метра, но Тибо Куртоа отрази удара му. Малко след това пред гостите се откри още една добра възможност, но Торес не успя да засече на втора греда хубав пас.

В 73-ата минута Лука Модрич отстъпи мястото си на Еден Азар, което означаваше само едно - Реал Мадрид ще търси победата!

Десет минути по-късно Реал Мадрид бе близо до това да поведе в резултата, но Рули отново се намеси подобаващо след удар с глава на Иско, който тъкмо се бе появил в игра.

Стартови състави:

Реал Мадрид (4-2-3-1): Куртоа, Валвелде, Милитао, Алаба, Начо, Каземиро, Модрич, Родриго, Асенсио, Винисиус, Бензема

Виляреал (4-3-3): Рули, Фойт, Албиол, Торес, Морено, Парехо, Капу, Коклен, Пино, Пако, Данджума

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид е в отлична форма и се намира в серия от пет поредни победи! За последно момчетата на Карло Анчелоти вкараха 6 гола на Майорка в среща от 6-ия кръг на първенството, играна през седмицата (22.09.).

Виляреал пък също постигна изразителна победа в сряда - "жълтата подводница" торпилира Елче у дома си с 4:1! Отборът на Унай Емери се намира на 12-то място в класирането със седем точки, докато Реал е първи с 16 пункта!

За последно двата тима се срещнаха на 22 май, когато в двубой от последния кръг на Ла Лига Кралският клуб победи у дома си с 2:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички