Космическа разлика в тавана на заплатите в Барселона и Реал Мадрид


Космическа разлика в тавана на заплатите в Барселона и Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

3526 0

Испанската Ла Лига официално оповести какви са таваните на заплатите на клубовете в първенството. От данните се вижда космическа разлика между двата испански колоса Барселона и Реал Мадрид, като каталунците са сериозно ограничени откъм ресурс за заплати на футболисти, докато на "Бернабеу" могат да си позволят дори още по-големи харчове.

На Барселона е позволено да похарчат малко под 98 милиона евро за заплати, което е с близо 285 милиона по-малко от предходния сезон. С този показател каталунците се нареждат на едва седмо място в Ла Лига. В същото време Реал Мадрид има таван до малко под 740 милиона евро за заплати - или с над 640 милиона повече от Барселона.

Отборите на Севиля, Атлетико Мадрид, Виляреал, Реал Сосиедад и Атлетик Билбао също се намират пред изпадналия в тежка финансова ситуация Барселона. Финансовата криза на "Камп Ноу" е една от причините за напускането на суперзвездата Лионел Меси, чиято заплата нямаше как да влезе в скромния таван от около 98 млн. евро.

Стабилното финансово положение на Реал пък означава, че "белите" са способни да привлекат футболист от калибъра на Килиан Мбапе, който беше много близо до трансфер през лятото, но от ПСЖ блокираха трансфера му. Заговори се, че Реал дори ще опита да вземе не само Мбапе, но и Холанд. Дори президентът на Ла Лига Хавиер Тебас призна, че това е възможно (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички