ПСЖ няма интерес към Лионел Меси, аржентинецът пред трансфер в Манчестър Сити


ПСЖ няма интерес към Лионел Меси, аржентинецът пред трансфер в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

2811 0

Новината, от която всички фенове на Барселона се страхуваха е факт! Лионел Меси напусна "Камп Ноу" и ще си търси нов клуб за сезон 2021/22. Не е тайна за футболната общественост, че два европейски гранда са фаворити за подписа на Меси - Пари Сен Жермен и Манчестър Сити.

Оказва се обаче, че един от двата варианта вече не е в сила. Френското авторитетно издание Le Parisien съобщава, че ПСЖ не се стреми да доведе Меси в клуба, тъй като има други приоритети, върху които да се съсредоточи.

Основният приоритет пред парижани е бъдещето на звездния нападател на отбора Килиан Мбапе и желанието на ръководството да го убеди да остане в Париж. От ПСЖ искат да подпишат нов договор с нападателя, чийто настоящ контракт изтича през следващото лято и има опасност да напусне като свободен агент.

Това означава, че като основен фаворит за подписа на Меси се явява английският шампион Манчестър Сити, където работи и бившият наставник на Меси - Хосеп Гуардиола. "Гражданите" са един от малкото клубове в света, които могат да си позволят колосалната заплата на Меси.

Междувременно стана ясно, че провален трансфер стои зад раздора в отношенията между Меси и Барселона (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички