Провален трансфер стои зад раздора в отношенията между Лионел Меси и Барселона


Провален трансфер стои зад раздора в отношенията между Лионел Меси и Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

5106 0

Най-разтърсващата новина в световния футбол е факт - Лионел Меси официално напусна Барселона. Причината за този обрат в отношенията между двете страни отчасти се дължи на желанията на аржентинеца за трансферна политика в клуба, пише испанското издание "Марка".

В последните дни нищо не предвещаваше, че Меси може да напусне "Камп Ноу", а всички очакваха той да подпише нов договор с клуба. Финансовите регулации за заплатите на футболистите в Ла Лига обаче не са били единствената пречка за това Меси да продължи да играе за Барселона.

Аржентинецът е останал разочарован от трансферната политика на клуба, след като едно от неговите изисквания не е било изпълнено. Меси е искал Барса да подпише със съотборника му в отбора на Аржентина Кристиан Ромеро. Според Меси бранителят е бил ключов ход за укрепване на състава на Барселона в защита, където каталунците имат най-много проблеми.

Английският гранд Тотнъм обаче изпревари каталунците и отмъкна Ромеро от тима на Аталанта. В резултат на проваления трансфер и несъгласието на Меси с приоритетите на Барселона на трансферния пазар, аржентинецът е останал разочарован от ръководството, което е натежало при крайното му решение дали да остане в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички