Трус в световния футбол! ПОТВЪРДЕНО: Лионел Меси се раздели с Барселона


Трус в световния футбол! ПОТВЪРДЕНО: Лионел Меси се раздели с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

19345 0

Футболният свят е разтърсен, след като от Барселона официално признаха, че легендарният Лионел Меси няма да продължи своята кариера в клуба. Като основни причини за това са посочени икономическите регулации от страна на испанската Ла Лига.

"Въпреки постигнатото споразумение между Барселона и Лионел Меси и въпреки очевидното желание и на двата страни да бъде подписан нов договор, няма да бъде възможно да се финализира сделката поради икономически и структурни пречки (регулации от испанската Ла Лига).

Изправен пред тази ситуация, Меси няма да продължи в Барселона. Двете страни дълбоко съжаляват, че желанието на играта и на клуба няма да може да бъде най-сетне удовлетворено.

Барселона иска да благодари с цялото си сърце за приноса на футболиста за подобрението на клуба като институция и му пожелава най-доброто в личния и в професионалния му живот" - се казва в изявлението на Барселона.

Меси е юноша на каталунците, като влиза в първия тим през сезон 2004/05. Изиграва 17 сезона с фланелката на клуба, като за този период се превръща в един от най-великите футболисти за всички времена, както и в най-голямата икона за испанския гранд.

Аржентинецът записва близо 800 професионални двубоя за Барселона, в които се разписва над 672 пъти. За тези години той печели цял куп отличия с каталунците - всеки възможен трофей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички