Промяна в плана на Реал Мадрид: "Кралете" адресират "червената лампа" вдясно


Промяна в плана на Реал Мадрид: "Кралете" адресират "червената лампа" вдясно
Снимка: Guliver/GettyImages

2865 0

Разгромната загуба на Реал Мадрид от Барселона снощи в Ел Kласико изведе отново на преден план едно от слабите звена в тима на Карло Анчелоти - десния бек. Титуляр на тази позиция продължава да е опитният Дани Карвахал, който обаче вчера направи много слаб мач и бе заменен още на почивката.

Този сезон определено не е сред най-силните на защитника, като испанецът се представя доста под познатото си ниво от последните години. Националът на "Ла Роха" позагуби доста от скоростта и експлозивността си с напредването на възрастта и в повечето ситуации той отстъпва пред по-бързоногите крила на съперника, като разчита основно на точно позициониране.

Срещу Барса той изпитваше големи затруднения на крилото срещу Феран Торес и често губеше топката при разигравания в невралгични зони, от което последваха доста опасни атаки на каталунците. Испанският национал бе заменен още на почивката, но представянето първо на Начо, а след тов и на Васкес не беше кой знае колко по-добро. 

Алтернативите на Карвахал 

Алтернативите на Карвахал на десния бек – Лукас Васкес и опитният Начо Фернандес, също изпитват известни колебания. Васкес не е типичният десен бек, като доста често той е натоварен и с по-офанзивни функции, а Начо не притежава необходимата скорост и често бива минаван доста лесно от противниковите нападатели.

Дани Карвахал за пореден път показа, че не е в най-добрата си форма, но той бе повикан от Луис Енрике в националния отбор на Испания за пръв път от една година насам. Последно той игра през 2020 година срещу Германия в мач от Лигата на нациите, а сега ще трябва да се бори за титулярно място със Сесар Аспиликуета.

Кой е основен фаворит на Реал за заместник на Карвахал? 

Въпреки завръщането на Карвахал в селекцията на „Ла Фурия Роха“, Реал ще бъде активен на летния трансферен прозорец. Един от основните приоритети на ръководството на „Белия балет“ ще е привличането на нов достатъчно класен десен бранител, който да повиши конкуренцията на този пост и да заздрави отбраната на „кралете“. Едно от спряганите имена за трансфер на „Сантяго Бернабеу“ е това на испанеца Педро Поро от Спортинг Лисабон, който е там под наем от Манчестър Сити. Наемът изтича на 30 юни това лято.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички