В Европа скочиха на трансферите в Саудитска Арабия, но Барселона вижда в тях спасение


В Европа скочиха на трансферите в Саудитска Арабия, но Барселона вижда в тях спасение
Снимка: Getty Images

8759 0

На Барселона се наложи да стане много по-изобретателна със стратегията си за взимане на нови играчи през последните сезони, като се облагодетелстваше предимно от подписванията на свободни агенти. Въпреки че спортният директор Деко отрече, че наемите и безплатните трансфери ще съставляват по-голямата част от тяхната трансферна стратегия през следващите сезони, няма съмнение, че те ще играят голяма роля.

Барселона не изпуска от поглед Саудитска Арабия

Саудитска Арабия се постави на световната футболна карта чрез огромни инвестиции във футболисти. Арабите успяха да убедят топ звезди, но това лято ще има много раздвижване. Според Sport, някои звезди не играят достатъчно и саудитските клубове могат да им посочат вратата, за да подпишат с техни заместници. Други пък започват да се пресищат от живота в Саудитска Арабия и ще настояват да бъдат пуснати.

Барса е много внимателна към пазара на Саудитска Арабия и някои играчи вече са се предложили за бъдещето.  Саудитските клубове вероятно ще бъдат принудени да плащат част от заплатите на играчите, които искат да изхвърлят, докато играчите може да са готови да се откажат от пари, за да издействат. Барселона смята, че те могат да бъдат облагодетелствани от това развитие.

Възможностите от най-високо ниво могат да възникнат на разумна цена и от "Камп Ноу" са длъжни да се възползват. Всъщност това лято вече бяха предложени някои интересни играчи, въпреки че операцията не се получи напълно. Барса има отворени отношения с няколко клуба и не е изключена продажба като тази, която вече се случи с Франк Кесие в последните дни на пазара. Барселона има желание да привлече за постоянно Жоао Феликс, но Атлетико се опитва да ги откаже с цена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички