Барселона следи звезда във Висшата лига от 3 години насам, но няма достатъчно пари


Барселона следи звезда във Висшата лига от 3 години насам, но няма достатъчно пари
Снимка: Getty Images

1497 0

През последните дни от Барселона упорито биват свързвани със съкровището на полузащитата на Нюкасъл Юнайтед Бруно Гимараеш. 25-годишният играч се превърна в един от най-добрите в Англия, откакто се присъедини към "свраките", а също така стана редовен играч в бразилския национален отбор. Не липсват големи отбори, които са почитатели на Гимараеш, като и Барселона се нарежда на опашката.

Барса следи играча от поне 3 години

Имаше дори информация, че бразилецът има клауза в договора си, която му позволява да замине за "Камп Ноу" срещу 100 милиона евро. Трансферният гуру Фабрицио Романо отрече това, но призна, че Барселона проучва Гимараеш, откакто той е пристигнал във Франция през 2020 г.

"Барселона следи Бруно, откакто беше в Лион, но той е твърде скъп за Барса, така че никога не е имало конкретни преговори. Беше невъзможно да подпиша с Бруно през лятото", каза той пред "Caught Offside"

"Във всеки случай моето мнение е, че 100 милиона евро е справедлива цена, тъй като той е топ играч. Също така чувствам, че оставането в Нюкасъл поне още една година би било умно решение, тъй като проектът им се разраства".

Както споменава Романо, Нюкасъл няма защо да се тревожи за офанзива на Барселона за Гимараеш за известно време, тъй като средствата на каталунците не са за завиждане. Нюкасъл също има държавна подкрепа от Саудитска Арабия, така че няма да се налага да се притесняват от финансов натиск. А в Барселона се подготвят и на кои играчи да предложат нови договори, като с един вече е разговаряно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички