Преди Ел Класико: Преследвачът на Реал се издъни - шанс за "кралете" за аванс от 12 точки


Преди Ел Класико: Преследвачът на Реал се издъни - шанс за "кралете" за аванс от 12 точки
Снимка: Getty Images

861 0

Точно преди старта на най-очаквания двубой от кръга в Испания - Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона, основният преследвач на "кралския клуб" през този сезон в Ла Лига - Севиля, завърши наравно 0:0 с Реал Сосиедад у дома.

По този начин андалусииците събраха 57 точки и са на 9 от лидера Реал, който обаче е с мач по-малко. Ако "белия балет" надделее в голямото дерби с Барселона, то тогава ще събере аванс от цели 12 пункта на върха.

Севиля контролираше топката повече от своя съперник в днешния сблъсък (60% срещу 40%), но така и не отправи точен изстрел през целия сблъсък. За сметка на това гостите имаха 2 такива и общо 13 опита за гол (срещу 10 за андалусииците).

През първото полувреме имаше само едно чисто положение за гол. То се откри пред баските, като Сорлот стигна до отбита топка чрез отличната си физика и отблизо стреля, но имаше малшанса да види как ударът му се отклонява в негов съотборник.

През втората част Реал Сосиедад имаше четири златни възможности за гол, а при една от тях Давид Силва намери с глава отлично балонно подаване и стреля, но ударът му се спря в напречната греда.

Чак в последните 10 минути Севиля стигна до първи добри възможности за гол, след като първо Ерик Ламела демонстрира страхотна индивидуална техника и влезе в наказателното поле, но изстрелът му мина с малко покрай страничния стълб. В 90-ата минута пък Монтиел също видя удара му да минава болезнено близо до гредата.

Предстои пауза за националните отбори, заради която клубният футбол ще бъде временно прекъснат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички