Една огромна и разочароваща изненада в Лига Европа! 5-голов трилър компенсира


Една огромна и разочароваща изненада в Лига Европа! 5-голов трилър компенсира
Снимка: Getty Images

4635 0

Във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа останаха 16 отбора. Изиграха се и първите срещи от осминафиналите, в които вече се включват и тимовете, спечелили своите групи. Както е известно, от тази година регламентът е различен и те почиваха на 1/16-финалите.

Русия - Украйна и ефектът в Лига Европа

За голямо съжаление, политиката се намеси в спорта и един от сблъсъците изобщо няма да се осъществи. Става въпрос за дуела между РБ Лайпциг и руския Спартак Москва. Германският отбор продължава напред по служебен път, след като опонентът му бе отстранен заради конфликта Русия - Украйна.

Други два двубоя от първите осминафинални мачове в Лига Европа пък вече бяха изиграни. Айнтрахт Франкфурт взе преднина от един гол преди реванша, след като спечели като гост на Бетис с 2:1. Олимпик Лион също успя да вземе крехък аванс от едно попадение и отново при визита - 1:0 над Порто.

Така в един ден останаха да се изиграят пет сблъсъка. В единствения с по-ранен начален час вторият в Испания Севиля надделя с минималното 1:0 за борещия се за топ 4 във Висшата лига на Англия - Уест Хям. Точен за успеха бе Мунир Ел Хадади.

Изненадващата издънка на Барселона

Късните мачове предложиха повече голове, с изключение на една среща. Тя обаче се оказа и най-голямата изненада като резултат. Намиращият се в доста трудна ситуация Галатасарай успя да спре летящия Барселона на Шави. Двата отбора така и не си отбелязаха гол и завършиха при нулево равенство.

Два по традиция атакуващи и правещи зрелище на терена отбора - Аталанта и Байер Леверкузен, не разочароваха, като "богинята" спечели с 3:2, въпреки че изостана назад в резултата след малко повече от 10 минути игра.

Спортинг Брага надхитри Монако с по един гол в началото и в края и взе добър аванс, докато шотландският първенец Глазгоу Рейнджърс продължава великолепната си форма и може да бъде най-доволен от всички тимове днес, след като взе най-голяма преднина - от 3 гола срещу сръбския Цървена звезда.

Реваншите са след седмица.

Осминафиналите в Лига Европа

От 19:45 часа българско време

Севиля - Уест Хям 1:0 (60' - 1:0, Ел Хадади)

 

От 22:00 часа българско време

Аталанта - Байер Леверкузен 3:2 (11' - 0:1, Арангис; 23' - 1:1, Малиновский; 25' - 2:1, Муриел; 49' - 3:1, Муриел; 63' - 3:2, Диаби)

Барселона - Галатасарай 0:0

Спортинг Брага - Монако 2:0 (3' - 1:0, Руис; 89' - 2:0, Оливейра)

Глазгоу Рейнджърс - Цървена звезда 3:0 (11' (д) - 1:0, Таверние; 15' - 2:0, Морелос; 51' - 3:0, Балогун)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички