Преди "Ел Класико": Левандовски обясни защо мачът с Реал Мадрид е толкова специален


Преди "Ел Класико": Левандовски обясни защо мачът с Реал Мадрид е толкова специален
Снимка: GettyImages

2026 0

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски даде обширно интервю пред ESPN, в което призна, че очаква с нетърпение "Ел Класико". Той сподели и за емоцията, която изпитва всеки път, когато излиза на "Камп Ноу".

Защо дербито с Реал Мадрид е толкова специално?

"Защото имат много добри, невероятни играчи. Те имат опит, вече са постигнали всичко. Виждате също колко са уверени в себе си, когато играят, но в крайна сметка това е един мач. Това е най-важният мач, може би не само в Испания, но и в света между клубовете. Знаете ли колко фенове чакат тази игра по целия свят? И дори аз преди, когато не играех в Барселона, знаех, че Класико идва и гледах този мач. Сега съм част от него. За мен това е нещо специално, нещо невероятно.

Но винаги, когато играем на "Камп Ноу", винаги, когато изляза на терена, дори понякога, когато съм уморен, защото имахме много мачове, получавам допълнителни сили. Това чувство, когато викат името ми, е като: „О, хайде, готов съм, искам вече да играя, искам да вкарвам голове, искам да спечеля мача. Уау, аз играя тук. Този стадион има история, има магия. И това се усеща", сподели нападателят.

Комплименти от Шави за представянето му в Барселона

Преди известно време треньорът на каталунците похвали Левандовски, като заяви, че е променил манталитета на отбора с пристигането си. "Когато дойдох в Барселона, в главата ми единственото предизвикателство бе да победя. Няма значение срещу кой играем, важно бе да спечелим, да вкараме голове. Разбира се, в Барселона трябва да реша кое понякога е по-важно: да вкарам гол или да спечеля мача. Знам, че Барса имаше нужда от време след няколко трудни сезона, но също така, че титлите са важни. Така че първото нещо винаги е, че с клуба трябва да се подобрим. Трябва да направим следващата стъпка не само да играем по-добре, но и да печелим повече", отговори той.

"Видях потенциала в отбора, въпреки че преди две години Барселона имаше големи проблеми. Но сега съм сигурен, че всичко, което правим, колко упорито работим и в крайна сметка ще постигнем целите си. Въпреки това, например, имахме проблеми в Шампионска лига и това е, за което трябва да мислим, какво можем да направим по-добре през следващия сезон. Това е процес и е невъзможно да се промени всичко за една седмица или един месец. Имаме нужда от повече време".

Междувременно в лагера на Реал Мадрид са сериозно притеснение преди двубоя, тъй като Карим Бензема не тренира пълноценно с отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички