Пореден минимален успех изкачи Атлетико на 3-тото място в Ла лига


Пореден минимален успех изкачи Атлетико на 3-тото място в Ла лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1194 0

Отборът на Атлетико Мадрид записа пореден успех с 1:0 при гостуването си на Леванте в мач от 31-вия кръг на Испанската Ла Лига. Играчите на Диего Симеоне достигнаха до победата чрез автогол на Бруно Гонсалес, който падна още в началото на първата част. До края на срещата домакините от Леванте така и не можаха да пречупят отбраната на „дюшекчиите“.

Гостите бяха по-активният отбор в срещата и заслужено достигнаха до гол още в 15-тата минута. „Дюшекчиите“ получиха право да изпълнят свободен удар, след който Томас Партей стреля, топката бе блокирана и се озова в Коке, който успя да изведе Маркос Йоренте. Полузащитникът на Атлетико Мадрид стреля към вратата на Аитор, но Бруно Гонсалес неволно застана на пътя на топката и я отклони в собствената си мрежа – 0:1! През второто полувреме гостите натиснаха в търсене на втори гол, като влезлият като резерва Жоао Феликс и Диего Коща направиха пропуски пред вратата на Леванте. Ян Облак пък нямаше почти никаква работа и не се наложи да направи нито едно спасяване.

По този начин Атлетико Мадрид продължи добрата си серия след подновяването на шампионата в Испанската Ла Лига и записа трети пореден успех и трета поредна суха мрежа. Днешната победа изкачи „дюшекчиите“ на 3-тото място в класирането, като играчите на Диего Симеоне вече имат 55 точки в актива си. Леванте остава 11-ти с 38 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички