Барселона измъкна труден успех срещу Атлетик Билбао


Барселона измъкна труден успех срещу Атлетик Билбао
Снимка: Gulliver/GettyImages

3586 0

Отборът на Барселона успя да победи Атлетик Билбао с 1:0 при домакинството си в мач от 31-вия кръг на Испанската Ла Лига. Единственото попадение в срещата отбеляза влезлият като резерва Иван Ракитич в средата на второто полувреме. По този начин Барселона излезе на три точки пред Реал Мадрид на първото място в подреждането. Атлетик Билбао пък остава 10-ти с 42 точки. А ето и всичко по-интересно от срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 3-тата минута гостите от Билбао имаха шанса да открият резултата, след като топката бе центрирана в наказателното поле на Барселона, но нито един играч на баските не успя да играе с глава. При последвалата атака каталунците имаха на свой ред шанс да вкарат гол, след като Антоан Гризман намери Луис Суарес, но уругваецът бе блокиран. Впоследствие Серхио Бускетс стреля, но топката срещна главата на бранител на Атлетик Билбао.

В 13-тата минута Иняки Уилямс бе изведен по чудесен начин, но нападателят не успя да нанесе точен удар по посока на вратата на Тер Щеген. Барселона пък отвръща с атака, при която Лионел Меси намери Луис Суарес, но неговият удар не бе точен. В 19-тата минута уругваецът отново бе изведен, но бе блокиран от отбраната на гостите и не успя да достигне до топката. В 23-тата минута гостите от Билбао отново имаха шанс да открият резултата, след като Иниго Лекуе насочи топката към основната заплаха за Тер Щеген Иняки Уилямс, но нападателят не успя да я засече.

През втората половина от първата част липсват по-опасните положения пред двете врати. В последната минута Антоан Гризман опита красиво да изведе Лионел Меси, но топката бе избита от аржентинеца. Така двата тима се прибират на почивка при резултат 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 54-тата минута Барселона достигна до първото си по-опасно положение през втората част и може би най-доброто до този момент в двубоя. Лионел Меси намери Антоан Гризман, като французинът остана сам срещу Симон, но не успя да преодолее стража на Атлетик Билбао. В 61-вата минута каталунците получиха нов шанс да открият резултата, като топката бе центрирана към Артуро Видал, но чилиецът не успя да играе с нея.

Кике Сетиен опита да освежи малко нещата за своя тим, като вкара в игра Рики Пуч, Иван Ракитич и Ансу Фати. Именно Фати също получи шанс да се превърне в герой за своя тим, но стреля неточно с глава. В 71-вата минута отборът на Барселона най-сетне достигна до гол. След продължително разбъркване в наказателното поле на Атлетик Билбао топката достигна до Лионел Меси. Той опита да пробие, но се получи рикошет в крака на бранител на гостите, а топката бе поета от Иван Ракитич, който откри резултата - 1:0!

Малко след гола Луис Суарес имаше шанс да вкара второ попадение за хората на Кике Сетиен. В 80-тата минута днешният рожденик Лионел Меси проби опасно отляво, след което стреля и бе близо до отбелязването на втори гол за Барселона, но топката мина встрани от вратата. В 83-тата минута Баленсиага центрира в наказателното поле на Барселона и Тер Щеген увисна, но за негово щастие нямаше кой да прати топката в мрежата му. 

В 88-тата минута Лионел Меси бе близо до отбелязването на своя гол номер 700. Ансу Фати проби отляво и подаде на аржентинеца, който стреля, но отново точността му изневери. В последната минута Жорди Алба центрира в наказателното поле, където Видал засече удара му, но той бе спасен от Симон, а при добавката Ансу Фати уцели гредата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БАРСЕЛОНА: Марк-Андре Тер Щеген, Нелсон Семедо, Жерар Пике, Клеман Ленгле, Жорди Алба, Артуро Видал, Серхио Бускетс, Артур, Антоан Гризман, Лионел Меси, Луис Суарес

АТЛЕТИК БИЛБАО: Унай Симон, Оскар Де Маркос, Йерай Алварес, Унай Нунез, Микел Баленсиага, Микел Весга, Унай Лопес, Иниго Лекуе, Оихан Санчет, Иниго Кордоба, Иняки Уилямс

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Въпреки че играчите на Кике Сетиен все още не са допуснали попадение след рестарта на Ла Лига, тимът на Барселона се смъкна на второто място във временното класиране, след като записа равенство 0:0 при гостуването на Севиля миналия петък и позволи на прекия си конкурент Реал Мадрид да го изравни по точки. Баските са в серия от 5 поредни мача без загуба в шампионата, като след подновяването на първенството имат две равенства и победа над Бетис в последния кръг.

Двата тима се срещнаха по-рано през сезона още в първия кръг от шампионата, като тогава на „Сан Мамес“ Атлетик Билбао стигна до успех с 1:0 след късен гол на Ариц Адурис.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички