Шави остави Дани Алвеш извън състава за Лига Европа


Шави остави Дани Алвеш извън състава за Лига Европа
Снимка: Getty Images

1340 0

Ветеранът Дани Алвеш ще остане извън състава на Барселона за Лига Европа, съобщава AS. Според информацията треньорът Шави Ернандес няма да разчита на десния защитник и той няма да играе в европейските клубни турнири. До края на деня списъкът с регистрирани играчи за Лига Европа трябва да бъде предаден.

Според правилника на УЕФА „от плейофите за елиминациите клуб може да регистрира максимум трима нови отговарящи на условията играчи за останалите мачове в текущия турнир“. Каталунците привлякоха трима нови през този полусезон - Феран Торес, Адама Траоре и Пиер-Емерик Обамеянг. Така Шави ще трябва да остави един от тях извън състава.

Треньорът дава приоритет на атакуващите опции. Отбелязването на голове е проблем за Барселона през този сезон и поради тази причина Шави настояваше за подсилване на нападението. Така той ще разчита на офанзивната мощ на новите попълнения.

Шави е информирал бившия си съотборник за решението си след сутрешната тренировка и е обяснил мотивите си. Алвеш е разбрал отлично ситуацията и е приел решението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички