"Пленникът на парите" Килиан Мбапе иска 240 млн. евро, ако бъде продаден


"Пленникът на парите" Килиан Мбапе иска 240 млн. евро, ако бъде продаден
Снимка: GettyImages

2819 0

За трета поредна година Килиан Мбапе е в центъра на трансферния пазар, след като изпрати писмо до Пари Сен Жермен, за да обясни, че иска да остане още една година. Но, че не планира да задейства опцията да удължи договора си след 2024 г.

Мбапе - пленник на парите

Възможността Мбапе да бъде на разположение това лято не беше в плановете на Реал Мадрид. И за момента френският нападател все още не е част от програмата, когато става въпрос за укрепване на отбора.

В Реал Мадрид смятат, че Мбапе е футболист, който е пленник на парите. Проблемът, който френският национал откри, е, че златната клетка, в която живееше през последната година, означаваше отказ от големи титли и индивидуални награди.

Това, в което няма съмнение, е, че нападателят е най-добре платеният спортист в света по силата на различни концепции, които вървят ръка за ръка с модерния футбол. Това са бонус за подписване, подновяване на договор и каквото друго можете да си представите. А това означава многомилионен доход за французина, който не би бил същият, ако един ден стане играч на Реал Мадрид.

Цената на подписването на Мбапе

Само Файза Ламари, Насер Ал-Хелаифи и самият играч ще знаят точно колко печели той, но Marca информир, че нападателят иска 240 милиона евро в случай, че бъде трансфериран това лято.

В Реал Мадрид обаче не вярват, че ще подпишат с Мбапе това лято и че ще го вземат само ако подпише договора си, след като успее да преговарят от 1 януари 2024 г. А това означава да пристигне като свободен агент. Източници на Marca също потвърждават, че голямата сделка няма да стане факт това лято. 

В Реал не са очаровани от идеята да задействат още една голяма операция, като те все още са загрижени за финансовата стабилност на клуба и по-специално тази на съблекалнята. Освен това при представянето на новите екипи на ПСЖ за гостуване Мбапе имаше главна роля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички