"Унищожавате вашите градове" - Килиан Мбапе и още звезди с призив след масовите безредици във Франция (ВИДЕО)


"Унищожавате вашите градове" - Килиан Мбапе и още звезди с призив след масовите безредици във Франция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2248 0

Националният отбор на Франция излезе с изявление, призоваващо насилието да спре и спокойствието да надделее на фона на масовите безредици в цялата страна.

Безредици завладяха страната от миналия понеделник след смъртта на Нахел, 17-годишен френски тийнейджър, в предградие западно от Париж. Докато карал кола, Нахел не е откликна на призив за полицейска проверка. Един от полицаите на местопроизшествието го прострелял смъртоносно. Полицаят, за когото се твърди, че е отговорен за смъртта на Нахел, е законно обвинен в умишлено убийство.

Призив за мирно разрешаване от френските звезди

Килиан Мбапе, Жул Кунде и Майк Манян изразиха гнева си след фаталната стрелба, докато Орелиан Чуамени написа емоционално отворено писмо в социалните си мрежи. Наскоро бунтовете ескалираха, което доведе до разполагането на десетки хиляди полицаи. Сега националният отбор на Франция – по-специално Мбапе и Чуамени – излязоха с изявление, призовавайки за спокойствие и спиране на насилието. "Като всички французи, ние бяхме белязани и шокирани от бруталната смърт на младия Нахел. След това трагично събитие сме свидетели на израза на народния гняв, чиято същност разбираме, но чиято форма не можем да подкрепим".

"Тъй като много от нас идват от кварталите на работническата класа, ние също споделяме тези чувства на болка и тъга. Но на върха на това страдание има чувството, че сме безсилни пред истински процес на самоунищожение. Насилието не решава нищо, още по-малко, когато неизбежно и неуморно се обръща срещу тези, които го изразяват, техните семейства, близки и съседи. Вие унищожавате вашата собственост, вашите квартали, вашите градове, вашите места за удовлетворение и близост", а изявлението завършва, като повтаря, че има различни мирни и конструктивни начини за изразяване на недоволство. А Килиан Мбапе безспорно е сред най-важните фигури в състава на Франция, като продължава да се изкачва по историческата стълбичка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички