Пянич близо до оптималното си състояние


Пянич близо до оптималното си състояние
Снимка: Getty Images/Guliver

1449 0

Новото попълнение на Барселона Миралем Пянич иска да има подсигурено място в стартовия състав на тима. Полузащитникът не е първи избор в центъра на терена за Роналд Куман, като холандецът смята, че новото попълнение все още няма необходимото физическо състояние, за да стартира от първата минута.

Босненецът изигра 75 минути за родината си срещу Холандия в Лигата на нациите в неделя и изглежда все по-близо до това, да си върне оптималната форма. 30-годишният футболист не напусна Ювентус, за да седи на пейката в Барселона, но точно това се случи в първите кръгове от новия сезон в Ла лига. Пянич изигра едва 12 минути срещу Виляреал и 16 срещу Севиля. За каталунците обаче предстоят натоварени седмици с мачове както за първенство, така и в Шампионската лига, като се очаква халфът да получава повече шансове, след като Куман ще ротира състава си.

Бонус за босненеца е неговата поливалентност. Пянич може да играе както като опорен полузащитник, така и в ролята на по-изнесен централен плеймейкър. В началото на сезона тези роли бяха окупирани от Серхио Бускетс, Френки Де Йонг и Филипе Коутиньо. Очаква се когато Пянич бъде напълно готов, той да бъде включен сред избора на Куман в центъра на терена. А ето защо Пянич е отказал да се присъедини към Барселона през 2008-ма година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички