Пянич разясни защо е отказал да се присъедини към Барселона още през 2008 г.


Пянич разясни защо е отказал да се присъедини към Барселона още през 2008 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

1366 0

Едно от новите попълнения на Барселона Миралем Пянич разкри защо преди 8 години отказа да се присъедини към каталунците и какво е проваляло трансфера му на "Камп Ноу" през последните 2-3 години. Пянич няколко пъти бе искан от Барса, но до сделка се стигна това лято. Припомняме, че 30-годишният босненец премина при каталунците през това лято, след като носи фланелката на Ювентус за 4 сезона преди това.

"Не бях готов да пристигна в клуб като Барса. Бях на 17 години, бях твърде млад и точно започвах професионалната си кариера. Не бях готов да предприема стъпката да се присъединя към клуб от величината на Барса. Предпочитах да отида в Олимпик Лион. Знаех френския футбол, от години бях в Мец и по това време вярвах, че най-хубавото е да отида в най-добрия клуб по това време във Франция, Лион.

Най-доброто за мен беше да продължа да се уча, да продължа да тренирам, без да пропускам минути игра. Когато погледна назад и мисля за кариерата си, осъзнавам, че какъвто и да е отборът, Мец, Лион, Рома или Ювентус, винаги съм вървял стъпка по стъпка, растял, имал минути и съм бил важен", заяви Пянич.

"Да, говорихме два или три пъти през последните години. Но тогава не можеше да стане, защото клубовете не се споразумяха за условия, нито с Рома, нито с Юве. Сега нещата се получиха добре и съм много горд, че съм част от този екип. Винаги съм се смятал за фен на Барса", допълни още играчът.

А какво сподели за дебюта си с Барселона - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички