Пике: Барселона не ми дължи пари, следващите 2-3 години ще са критични


Пике: Барселона не ми дължи пари, следващите 2-3 години ще са критични
Снимка: Getty Images

2853 0

8 месеца, след като се оттегли от футбола - Жерар Пике сподели част от своите размисли за случващото се във футбола и по-специално в Барселона. Той сподели, че играта изобщо не му липсва и смята това като приключена глава от своя живот.

"Футболът изобщо не ми липсва. Това е глава от живота ми, която е отминала. Когато вземете решение да напуснете, то крайно. Поглеждането назад не носи почти никаква полза. Мина невероятно добре, по-добре от очакваното. Много съм горд от това, което преживях. Не бих могъл да се справя толкова добре дори и в най-смелите си мечти, но да остана в миналото би било грешка", сподели Пике пред "Cadena SER".

Дължи ли му Барселона още пари?

Запитан дали Барса му дължи пари, след като се отказа, Пике беше категоричен: "В деня, в който напуснах клуба, оставих всичко уредено. Те не ми дължат нищо. Не играех и решението да напусна беше мое. Нямаше смисъл да искам каквото и да било. Получих заслуженото, докато играех".

Пике призна "известна загриженост" за финансовата ситуация, през която преминава Барса, въпреки че увери, че клубът "е в добри ръце".

"Има известно безпокойство. Знаете, че икономическата ситуация не е най-добрата, но ние сме в добри ръце. Има президент и борд, които са преживели това и са го оставили зад гърба си. Това им се случи през 2003 г. Те са смели и знаят какво правят.

Ние сме в режим на оцеляване, но без да изключваме титли. Трябва да продължим да печелим. Историята те кара да се състезаваш всяка година и да печелиш купи. В същото време икономически не си напълно конкурентен. Президентът знае как да играе тази игра много добре. Мисля, че следващите две до три години са решаващи."

Решението на Меси за Интер Маями

Пике говори и за бъдещето на Меси, който реши да не подновява договора си с Пари Сен Жермен. Въпреки че имаше възможност да се върне в Барселона, той отказа, както и на Саудитска Арабия, за да се насочи към Съединените щати. Това е нещо, което бившият защитник вече си бил представял и призна, че е "най-естественото решение".

"От първия момент си мислех, че Меси ще отиде в Интер Маями. Финансово те му предлагат стратосферни суми. Имаше опция да се върне тук в Барса, която разбирам, че е обмислял, но най-естественото решение беше да се отвори пазара в САЩ. В Маями има много латиноамериканците. Те говорят испански и ще му бъде лесно да се адаптира". А в Маями са толкова развълнувани от новината за Меси, че дори му посветиха специална GOAT бира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички