Шефът на Интер Маями шокира с признание за трансфера на Лионел Меси и обяви заплатата му


Шефът на Интер Маями шокира с признание за трансфера на Лионел Меси и обяви заплатата му
Снимка: Getty Images

5126 0

Миналия месец Лионел Меси обяви, че няма да се присъедини отново към Барселона след изтичането на договора му с Пари Сен Жермен. Вместо това 36-годишният футболист избра да се присъедини към Интер Маями.

Преговори над 3 години

Отборът от МЛС също подписа със Серхио Бускетс, докато те също са в преговори с Жорди Алба и Серхио Рамос. Техният собственик Хорхе Мас каза пред "El Pais", че вярва, че тези подписвания, особено тези на Меси, могат да превърнат МЛС в най-добрите лиги в световния футбол.

"През 2019 г. започнахме да мислим как можем да го привлечем в клуба. Меси може да превърне МЛС във втората или третата най-добра лига в света. Мисля, че той ще иска да остави своя отпечатък и ще може да го направи извън футбола".

В забележките на Мас се посочва, че той работи върху преминаването на Меси от 2019 г., когато беше в Барселона. Аржентинецът скоро ще дебютира за Интер Маями.

Заплатата на Меси

"Според договора Меси ще печели от 50 до 60 милиона долара на сезон. Прекарах три години в преговори. Година и половина минаха много бързо. Имаше много разговори с бащата на Лионел Хорхе“, каза Мас. Според него собственикът на клуба Дейвид Бекъм е обсъждал футболни въпроси ексклузивно с Меси. А в Шампионска лига отново бе над всички, като негово попадение бе избрано за най-добро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички