Пеле разкри, че е можел да премине в Реал Мадрид


Пеле разкри, че е можел да премине в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1605 0

Легендарният бразилски нападател Пеле даде интервю пред "MadridistaReal". Той разкри, че е имал възможност да заиграе в Реал Мадрид, но желанието му да остане в родината си е било много силно.

„Много е трудно да кажа дали съм най-великият в историята. Наградите ми говорят сами за себе си, но е трудно да се сравняват различни епохи. Има много невероятни футболисти, но съм горд, че много хора ме смятат за най-великия“, каза Пеле.

„Не мисля, че е било необходимо да играя в Европа, за да се докажа. Хората, които познават историята са наясно, че със Сантос съм играл много пъти в Европа и много пъти дори побеждавахме европейските грандове. Имах оферти от Европа, но предпочетох да остана у дома“.

„Имах оферта от Реал Мадрид. Исторически това е един от най-великите отбори в света и щеше да е страхотно да играя там, но както казах и преди, желанието ми беше да остана в Бразилия. Веднъж играхме срещу Реал на Ди Стефано на „Чамартин“ и загубихме с 3:5. Спомням си невероятния стадион, феновете, града. Беше специално да играе срещу Реал“, призна Кралят на футбола.

„Трудно е да определя кои са най-добрите 10 футболисти в историята. Някои от тях са Марадона, Ди Стефано, Трапатони, Гаринча, Кройф, Бекенбауер, Алберто, Зидан, Роналдо, Иниеста. Имаме късмета да гледаме гениалния Кристиано и невероятния Меси. Бъдещето на Мбапе изглежда брилянтно“, каза Пеле.

„Родриго и Винисиус са бъдещето на Бразилия. И двамата са поставени под огромно напрежение, но смятам, че се справят отлично с него. И двамата ще продължат да израстват в Мадрид“, завърши легендарният бразилец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички