Легендарният Пеле ще се подложи на химиотерапия


Легендарният Пеле ще се подложи на химиотерапия
Снимка: Gulliver/GettyImages

2823 0

Бразилската футболна легенда Пеле беше изписан след едномесечен болничен престой. Той претърпя операция за отстранявате тумор на дебелото черво, но ще продължи да се подлага на химиотерапия, съобщи медицинският му екип.

80-годишният Пеле е бил на лечение в болница „Алберт Айнщайн“ в Сао Паоло от 31 август, след като по време на рутинни тестове му откриха съмнително туморно образувание. Бразилецът, който претърпя операция на 4 септември, е в "стабилно" състояние, казаха лекарите.

От болницата не дадоха повече подробности за химиотерапията на Пеле, която обикновено се използва при лечение на пациенти, диагностицирани с рак.

„Толкова съм щастлив да се върна у дома, каза Пеле в изявление във Facebook. - Искам да благодаря на целия екип на болница „Алберт Айнщайн”, който направи престоя ми приятен с хуманното си много любезно отношение. Благодаря и на всички вас, които от далеч правите живота ми изпълнен с толкова много любов", написа още той. А ето в коя звезда Пеле вижда евентуален свой наследник във футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички