Педри се готви да влиза в игра, за да оправя статистиката на Барселона, Дембеле също на линия


Педри се готви да влиза в игра, за да оправя статистиката на Барселона, Дембеле също на линия
Снимка: Getty Images/Guliver

2645 0

Барселона съобщи обнадеждаващи новини за състоянието на Педри и Усман Дембеле. Двамата играчи, както и Френки Де Йонг са направили пълна тренировка в петък. Това е предпоследното занимение на каталунците преди двубоя с Атлетико (Мадрид).

Педри генерира най-много опасност в противниковото поле

Футболистите осъзнават важността на мача, за да влязат във възможно най-добра форма в завършващата фаза на сезона.  Педри продължава да напредва във възстановяването си. Той е напът да получи медицинско разрешение за контузията, която получи на 16 февруари срещу Манчестър Юнайтед. Той дори има за цел да започне в неделя срещу Атлетико Мадрид на "Камо Ноу".

Завръщането на Педри е страхотна новина за треньора Шави Ернандес и за отбора. Полузащитникът е играчът, който генерира най-много игра и опасности в близост до противниковото поле. Играч, който много липсваше на Роберт Левандовски и който отбеляза шест гола в Ла Лига преди контузията си. Отсъствието му нанесе много щети на отбора на Шави в края на миналия сезон. Обстоятелство, което се повтори този сезон, може би не толкова по отношение на резултатите, но със сигурност по отношение на играта.

До контузията си Педри изигра 21 мача в Ла Лига този сезон, с 18 победи за отбора на Шави, една загуба и две равенства. Седем точки загубиха от Барса - същия брой точки, които загубиха в осемте мача в лигата, в които Педри беше аут. Двубоя с Атлетико (Мадрид) обаче ще пропусне Сержи Роберто.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички