Звучният шамар в лицето на играта, която ги направи велики...


Звучният шамар в лицето на играта, която ги направи велики...
Снимка: Guliver/GettyImages

9325 0

Нека започнем с това, че Кристиано Роналдо и Лионел Меси нямат еквивалент в настоящия футбол. Това са двамата най-добри футболисти в последните 10 години и имат пълното право да се чувстват по някакъв начин ощетени за това, че някоя или друга индивидуална награда не е тяхно притежание. Дали е "Златна топка", дали е "The Best", или каквато и да е друга статуетка, демонстрираща техния гений. Но тяхното отсъствие по време на церемонията на ФИФА, а и преди това на тази на УЕФА, е звучен шамар в лицето на футболната игра, която по всяка вероятност скоро ще ги направи и милиардери.

Феновете им могат да спорят, да пускат статистики и видео клипове с изпълненията им, но най-вече Меси и Роналдо са наясно, че са за никъде без своите съотборници и хората, които играят зад тях. Футболът може да е игра на голове, но някой трябва да гради атаките на отбора и да бъде спояващата част между защита и нападение, от която се нужда всеки един футболен отбор. И беше крайно време някой като Иниеста, Шави или, в случая, Лука Модрич да получи част от най-ценните индивидуални отличия.

Хърватинът беше неизчерпаемият извор на точни решения в халфовата линия не само на Реал Мадрид, който спечели 3-а поредна Шампионска лига, но и в състава на Хърватия, който шокира всички и стигна до финал на Световното първенство по футбол. Модрич е истински диригент, един маестро, който промени изцяло облика на "бялата" полузащита с идването си на "Сантиаго Бернабеу". И с изявите си на терена напълно заслужи наградата "The Best". Нищо, че статистиката на голове и асистенции не го доказа.

И докато цял свят се радва за гения от Задар, то най-големите футболни звезди на планетата проявиха категорична форма на неуважение - към Модрич, към феновете, към играта, която ги направи световни брандове и напълни банковите им сметки със стотици милиони евро. Особено грозна беше липсата на Кристиано Роналдо - футболист, излизал в стотици битки на зеления килим редом до магьосника с №10 на гърба си. Няма никаква изненада, че в Мадрид може и да съжаляват, че Кристиано напусна, но в никакъв случай не липсва на никого...

"Greatness appreciates Greatness" - често срещан израз в света на спорта, и най-вече в спортовете отвъд Океаена. "Великите ценят великите" е най-близкият превод, но смисълът е много по-дълбок. И Роналдо, и Меси доказаха, че нямат и капка понятие какво означават тези думи. И забиха грозно, звучно и безцеремонно шамар в лицето на играта, която ги направи велики...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички