Кога ще ги стигнем хърватите? (ВИДЕО)

В последните три дни във Франция е истински празник след втората спечелена световна титла, но овациите обраха... хърватите. И те са в истинско футболно опиянение, след като отборът им спечели сребърните медали и независимо, че не спечелиха титлата всички играчи се превърнаха в герои на 4-милионната държава.

И докато виждаме тази неистова радост по хърватските улици, нямаше как да не се замисля какво би било в София, Пловдив, Варна и във всички български градове през 1994г., когато Христо Стоичко, Карси Балъков и компания се завръщат с бронзовите медали от Световното в САЩ. 

За ф(р)енската омраза с любов (ВИДЕО)

"Африка ликува" гласи заглавие в българска печатна медия, която в последните години се прочу с липсата на плащания към служителите си, вместо с н...

Аз няма как да си спомням този момент оттогава и докато гледах хърватите някак празно поглеждах към телевизора и се чудех дали не аз, а дали моите деца някога ще усетят тази невероятна футболна емоция, която завладя хърватите, а преди време и гърците, а и други балкански отбори, които станаха свидетели на големите си футболни триумфи и продължават да просперират напред, докато ние стоим и тъпчем на едно място...

За 20 години Хърватия два пъти игра полуфинал, за 20 години България два пъти игра на голям форум, за 20 години у нас "футбол" се превърна в мръсна дума - за всичко това може да чуете повече от Иво Вецев: 

Още по темата

Please select answer!