Лука Модрич набира скорост преди Златната топка - грабна приза "The Best"


Лука Модрич набира скорост преди Златната топка - грабна приза "The Best"
Снимка: Getty Images/Guliver

6106 0

Звездата на Реал Мадрид Лука Модрич спечели наградата на ФИФА "The Best" за 2018 година. Хърватинът изпревари бившия си съотборник Кристиано Роналдо, както и звездата на Ливърпул Мохамед Салах, за да вдигне приза в Лондон тази вечер.

Това е второ поредно индивидуално отличие за Модрич, който по-рано този месец спечели наградата за "Най-добър играч" според УЕФА. След днешната церемония той се превърна във фаворит за спечелването и на най-престижното индивидуално отличие Златна топка.

Във вечерта бяха раздадени още наградите за "Най-добър млад играч", "Най-добър треньор", "Най-добър вратар", "Идеалният отбор", "Най-красив гол" и много други.

Вечерта в Лондон започна с връчването на наградата за "Най-добър новобранец" за 2018 година. Организаторите сякаш си направиха шега с наградите, като призът отиде при системата ВАР, която взе "дейно" участие по време на Световното първенство в Русия.

Голаджията на Ливърпул Мохамед Салах спечели приза "Ференц Пушкаш" за попадениети си срещу Евертън.

Дидие Дешан очаквано грабна приза за "Най-добър треньор". По-рано това лято той изведе Франция до световната титла в Русия, като най-сериозният му конкурент бе Златко Далич, който е начело на другия финалист - Хърватия. Третият претендент бе Зинедин Зидан, който изведе Реал Мадрид до трета поредна титла в Шампионска лига

За "Най-добър вратар" бе определен Тибо Куртоа след прекрасното му представяне на Световното първенство в Русия. Той изпревари Каспер Шмайхел за отличието, както и капитанът на "петлите" Юго Лорис.

Иградата за "Най-добър млад играч" нямаше никаква изненада. Наградата грабна звездата на Франция и ПСЖ Килиан Мбапе.

Днес от световната футболна централа ФИФА ще обявят кой печели наградата "The Best". До финалната фаза стигнаха трима играчи - Лука Модрич, Кристиано Роналдо и Мохамед Салах.

Феновете на Перу впечатлиха по време на Световното първенство в Русия, като близо 40 000 души от населението пропътува разстоянието до Русия. Те бяха там, за да подкрепят тима в първото им участие на Мондиал от 1982 година.

Идеалният отбор на ФИФА: Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед), Дани Алвес (ПСЖ), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Марсело (Реал Мадрид), Лука Модрич (Реал Мадрид), Нголо Канте (ПСЖ), Еден Азар (Челси), Лионел Меси (Барселона), Килиан Мбапе (ПСЖ), Кристиано Роналдо (Реал Мадрид).

Финалът на вечерта бе сложен с обявяването на носителя на наградата "The Best" за 2018 година. Победителят е звездата на Реал Мадрид Лука Модрич, който изпревари Кристиано Роналдо и Мохамед Салах, за да вдигне приза.

"За мен е голяма чест да получа тази награда. Поздравявам Мохамед и Кристиано за техните страхотни сезони. Тази награда не е само моя. Дължа я на семейството и на всичките си съотборници. Наградата означава много за мен", сподели щастливият победител.

ПРЕДИ ЦЕРЕМОНИЯТА

Звездата на Ливърпул подобри някои рекорди през миналия сезон, като заби 32 гола - най-големият брой в ерата на Висшата лига, като грабна и наградата за голмайстор на Острова. 

Кристиано Роналдо, който през лятото премина в Ювентус, след като спечели Шампионска лига през май с Реал Мадрид, няма да присъства тази вечер на награждаването. Той не присъства по-рано през сезона и на церемонията за играч №1 на УЕФА, като тогава наградата грабна Лука Модрич.

Именно хърватският национал е големият фаворит за отличието тази вечер в Лондон. Той не само помогна на Реал да спечели трета поредна титла в Шампионска лига миналата година, но и бе сред най-важните играчи на Златко Далич по време на Световното в Русия. Там "шахматистите" играха финал, като загубиха от Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички