Отчайващата статистика зад престоя на "заместника на Неймар" в Барселона


Отчайващата статистика зад престоя на "заместника на Неймар" в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2108 0

Подписването на Усман Дембеле с Барселона, както на всички вече е известно, не се разви никак по план. Контузиите спряха френското крило да блести в Барселона, след като пристигна за 105 милиона евро плюс 42 милиона евро бонуси. Той беше взет за заместник на Неймар през лятото на 2017 година.

Дембеле е изиграл само 4 150 минути от пристигането си, от 16 200, в които Барселона е бил в действие. Това е едва 25,62 процента. Поглеждайки към минутите, които той е изиграл, докато е действително на разположение, това е 53% от 7830.

По отношение на мачовете, Дембеле е изиграл 75 от 173 - 43.3% от общия брой. Играл е 52 пъти в Ла Лига (12 гола), 15 в Шампионска лига (4 гола), 7 в Копа дел Рей (2 гола) и един в Суперкупата на Испания (1 гол).

Дембеле е вкарал 18 гола в 75 мача, средно по един на всеки четири. Най-добрият му сезон беше 2018/19 с 14. Той вкара четири през първата си година и само един през третата. През този сезон той игра 20 минути, в които не се разписа. Настоящият сезон ще решаващ в Барса. В зависимост от това как се справя, може дори да бъде продаден през януари. Ман Юнайтед се интересува от играча, който има договор до юни 2022 г. в Барса с освобождаваща клауза от 400 млн. евро.

Междувременно доскорошният нападател на Барселона Луис Суарес отново изригна срещу ръководството на клуба, обвинявайки ги, че единствената им цел е била да го разделят от Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички