"Отборът от заливчето" шокира Атлетико Мадрид след 100 минутна драма


"Отборът от заливчето" шокира Атлетико Мадрид след 100 минутна драма
Снимка: Getty Images

2069 0

Кадис шокира и победи Атлетико Мадрид с 3:2 в среща от 12-ия кръг на Ла Лига. Домакините поведоха шокиращо още в 27-ата секунда на срещата, а в 81' успяха да покачат до 2:0. Нелеп автогол и португалската звезда на "дюшекчиите" - Жоао Феликс успяха да измъкнат гостите от срамна загуба срещу предпоследния в класирането на Испания. 

Още с първата си атака в мача, "отборът от заливчето" отбеляза на Атлетико и до голяма степен шокира съперника си. 

Video edited on Kapwing

Това далеч не накара домакините да се отпуснат, като до края на полувремето се отличиха с още няколко добри ситуации. Несигурната игра на "дюшекчиите" отново даде резултат в края на срещата, когато Алекс Фернандес засече прецизно центриране в малкото наказателно поле и отправи удар, който попадна в целта за 2:0. Нелеп автогол само 4' по-късно върна гостите в срещата, а в 89' Жоао Феликс пое подаване и стреля неспасяемо в десния ъгъл.

Въпреки това, Кадис не се отказа и в 10-ата минута на добавеното време Рубен Собрино реализира гол, който се преразгледа от системата ВАР, заради евентуално използване на ръка. Такава според арбитрите не е имало и веднага след това прозвуча последния съдийски сигнал. 

Със загубата си Атлети се отдалечават на 5 точки от втория в класирането - Барселона, който е с 28, а Кадис се изкачват с едно място в Ла Лига, но все още се намират в зоната на изпадащите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички