От Евро 2020, през фестивала в Кан, до Барселона - лудият месец за Мемфис Депай


От Евро 2020, през фестивала в Кан, до Барселона - лудият месец за Мемфис Депай
Снимка: Getty Images

1126 0

Новото попълнение на Барселона Мемфис Депай преживя един луд месец, преди днес официално да се присъедини към своите нови съотборници. Нападателят на Нидерландия бе привлечен като свободен агент от френския Лион, а в последните седмици кръстосваше Европа надлъж и нашир...

С екипа на "лалетата" той не успя да прескочи 1/8-финалната фаза на Евро 2020 и загуби елиминационния мач срещу Чехия с 0:2. Тази среща се изигра в Будапеща, Унгария, а в груповата фаза Нидерландия играеше на своя "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

След като вкара два гола и раздаде една асистенция на Европейското първенство по футбол, Депай се отдаде на почивка, а на 15 юли се появи на кинофестивала във френския град Кан. Събитието се провеждаше за 74-и път в историята, а 27-годишният футболист се бе издокарал като истинска кинозвезда.

От Франция Мемфис Депай пое към източната част на Испания и днес се появи на базата на Барселона. Утре (20 юли) той ще проведе първа тренировка със своите съотборници.

"Здравейте приятели, аз съм Мемфис, тъкмо пристигнах в Барселона и съм развълнуван за новото предизвикателство. Надявам се да се видим скоро на стадиона", каза Депай пред клубната телевизия на Барса.

Той благодари и на треньора Роналд Куман, с когото се познават отлично от съвместната си работа в националния отбор на Нидерландия:

"Той ми вдъхна увереност, когато бях контузен и видя как се възстановявам. Той подкрепи трансфера ми тук, в най-големия клуб в света и аз съм готов да дам най-доброто от себе си!".

Очаква се в четвъртък (22 юли) Барселона да представи официално четирите си нови попълнения през това лято - Серхио Агуеро, Ерик Гарсия, Емерсон и Мемфис Депай. 

А кои са силните страни на нападателя, който ще са от особена полза за Барселона - научете като прочетете този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички