Анализ: Кои са силните страни на Мемфис Депай, които ще са от полза на Барселона?


Анализ: Кои са силните страни на Мемфис Депай, които ще са от полза на Барселона?
Снимка: Getty Images

5611 0

След като записа някои много добри мачове с екипа на Нидерландия на Евро 2020, Мемфис Депай ще се присъедини към новите си съотборници в Барселона, с който подписа договор като свободен агент.

Депай отбеляза 2 гола и даде 2 асистенции в хода на Европейското първенство и успя да демонстрира някои от най-силните черти в играта си на онези, които до този момент не бяха следили активно кариерата му.

С какво може да бъде полезен на Барселона?

Анализът е на училището за футболни треньори "MBP".

1. Първият важен аспект от играта на Депай е способността му да се измъква от персоналните си пазачи, предоставяйки по този начин още една опция за пас на човека, който владее топката. Бившият футболист на Лион е много добър и в намирането на пространства между линиите.

2. Депай има футболен интелект, който му позволява да вижда пробойни в противниковата отбрана в тактически план и да атакува празните пространства между двамата централни защитници, благодарение на своята скорост.

3. Нидерландецът се стреми топката винаги да е в движение, без значение дали я подава вертикално или хоризонтално по игрището. Качествата, споменати в предишните две точки, му позволяват да получава топката по-често и да има достатъчно време, за да прецени кое е най-удачното решение в конкретната ситуация.

4. На последно място, но не по важност, се споменава неговият завършващ удар. Въпреки че Депай никога не е бил типичен централен нападател и не е вкарал стотици голове в кариерата си, той е много добър в нанасянето на последния удар, особено ако преди това е позиционирал тялото си по правилния начин към вратата.

ОБОБЩЕНИЕ

Мемфис Депай е доста разнообразен играч, който ще помогне на Барселона да играе по-директен футбол в последната третина на игрището. Именно от това естество бяха основните проблеми на каталунците през сезон 2020/21.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички