От Барселона разкриха състоянието на Пике и на Роберто, няма ги за месеци


От Барселона разкриха състоянието на Пике и на Роберто, няма ги за месеци
Снимка: Getty Images/Gulliver

1419 0

Барселона записа пореден разочароващ резултат през сезона в Ла Лига, след като загуби с 0:1 от Атлетико (Мадрид). Лошите новини след двубоя обаче не спират, тъй като каталунците разкриха подробности около контузиите на Жерар Пике и Сержи Роберто.

Тестовете от неделния ден показали, че централният бранител има разтегнати кръстни връзки на дясното коляно, като не е посочено за колко време ще се възстановява и няма да може да играе. Медиите в Испания прогнозират няколко месеца, като в най-лошия случай може да отсъства половин година.

Сержи Роберто пък има разкъсване в дясното бедро, става ясно след изследванията, направени му в клуба. За него е посочено, че ще отсъства от терените за приблизително два месеца. Неговата позиция ще бъде заета от Сержиньо Дест.

Контузиите на двамата идват в неподходящ момент, тъй като Барселона трябва да наваксва слабото начало в Ла Лига, което му донесе едва 11 точки от 8 двубоя. Освен това, скоро ще приключат битките от груповата фаза на Шампионска лига и ще започнат елиминациите, за които вероятно Пике няма да е готов.

А след поражението в Испания отписаха Барселона и дори си позволиха да прогнозират, че отборът може да не играе в Шампионска лига през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички