Атлетико (Мадрид) победи с минималното 1:0 Барселона, Тер Щеген сгреши фатално за гола


Атлетико (Мадрид) победи с минималното 1:0 Барселона, Тер Щеген сгреши фатално за гола
Снимка: Getty Images/Guliver

4427 0

Атлетико (Мадрид) спечели с минималното 1:0 срещу Барселона в голямото дерби на кръга от испанската Ла Лига. Точен за "дюшекчиите" бе Яник Ферейра Караско, който се разписа в 3-ата минута от добавеното време към първото полувреме.

Белгиецът вкара от далечна дистанция, а главният виновник за гола бе стражът на гостите Марк-Андре тер Щеген. Той тръгна да излиза към централната линия неразчетено, бе минат от Караско и в крайна сметка ситуацията завърши с попадение.

Така каталунците остават със само 1 победа в последните 6 мача. За тима предстои гостуване на Динамо Киев във вторник (24 ноември) в Шампионска лига, както и домакинство срещу Осасуна в Ла Лига на 29 ноември (неделя). Атлети пък приема Локомотив Москва в сряда (25 ноември) в Шампионска лига и гостува на Валенсия за първенството след седмица (28 ноември).

СЪСТАВИ

Атлетико (Мадрид): Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Ермосо, Коке, Саул, Йоренте, Караско, Кореа, Феликс

Барселона: Тер Щеген, Алба, Ленгле, Пике, Роберто, Пянич, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Меси

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута гостите стигнаха до най-доброто си положение в дубоя. Меси центрира отлично с по-слабия си десен крак към Ленгле, който бе изпуснат от Савич. Французинът стреля от непосредствена дистанция, но ударът му попадна точно в Облак, който се справи.

Футболистите на Роналд Куман продължиха да играят плахо, без да успеят дори да наложат някакъв натиск или да успеят да задържат за по-дълго топката. Дори напротив - инициативата към средата на втората част бе директно предоставена на Атлети, които създадоха нелоши атаки, но без голов завършек. На Барселона се наложи и втора принудителна смяна, след като Пике също напусна контузен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора не изгубиха много време преди да започнат с опасните атаки. Първо Дембеле подаде добре и Гризман стреля от трудна позиция, а секунди по-късно Саул шутира силно и точно от средна дистанция, но Тер Щеген реагира добре и изби в ъглов удар.

В 12-ата минута Маркос Йоренте получи добро подаване в наказателното поле на Барселона, овладя топката и стреля, но ударът му се отклони в напречната греда и излезе в аут. Това бе най-чистата ситуация до момента в двубоя.

След оборотното начало темпото падна значително, двата отбора започнаха повече да владеят топката и не се стигаше до атаки, още повече такива, които да завършват с чисти голови положения. И Атлетико, и Барселона играха твърде предпазливо с цел да не получат гол в собствената врата.

В края на частта Лионел Меси получи страхотно подаване и се оказа непокрит, но бе почти на аутлинията. Все пак опита изстрел от малък ъгъл, но той не представляваше никаква заплаха за Облак. В последните секунди Дембеле получи контузия и бе принудително заменен.

45+3' - 1:0! Караско изведе напред в резултата Атлетико (Мадрид). Той получи дълго подаване, а Марк-Андре тер Щеген бе излязъл кошмарно далеч извън вратата си, бе преодолян и след това Караско насочи топката в опразнената врата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За съжаление на неутралния футболен привърженик дербито между двата тима ще е лишено от присъствието на нападателя Луис Суарес, който години носи фланелката на Барселона преди да получи това отношение и да бъде изгонен, за да се насочи към Атлетико (Мадрид).

"Дюшекчиите" имат и други проблеми, като няма да могат да разчитата на Караско, Ерера, Санчес, Торейра, Вършалико, а под въпрос са Савич, Витоло и Коща. Въпреки това, те ще търсят победата, която ще им осигури 20 точки от 8 мача.

Каталунците обаче не могат да си позволят отново да не спечелят, след като имат само 1 победа в последните си 5 мача в Ла Лига, което ги оставя с едва 11 точки от 7 мача. Това е първо дерби срещу Атлети за Роналд Куман като наставник на Барселона. Той обаче няма да може да разчита на Араухо, Бускетс, Фати и Юмтити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички