От 3:0 до 3:3: Барса се завърна, но за едно полувреме и си тръгна със само точка от Виго


От 3:0 до 3:3: Барса се завърна, но за едно полувреме и си тръгна със само точка от Виго
Снимка: Getty Images

4776 0

Барселона завърши наравно със Селта Виго като гост в зрелищен двубой от кръга в Ла Лига. Двата тима си размениха по едно полувреме, като на почивката каталунците водеха с 3:0, но допуснаха изравняване в последната минута. През първата част гостите от Каталуня вкараха 3 гола с 3 точни удара, дело на Ансу Фати, Серхио Бускетс и Мемфис Депай.

През втората те дълго време не успяха да стигнат до удар към вратата на домакините, а вместо това Селта вкара три пъти благодарение на Яго Аспас на 2 пъти и едно попадение на Нолито. В класирането Барселона остана на девета позиция с 18 спечелени точки, а Селта се изкачи с 2 места до 14-ата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите минути Селта погледна към вратата, пазена от Марк-Андре тер Щеген, но Яго Аспас не успя да отправи добър изстрел, след като бе останал сам срещу вратаря. Две минути по-късно, след като бе подложен на висока преса, каталунският гранд успя да поведе във Виго. Ансу Фати получи отляво, смени посоката и се освободи от опеката на Майо. След това младият талант с удар в далечния ъгъл изведе Барселона напред в резултата.

Доста изненадващо предвид представянето с навън през този сезон каталунският тим успя да удвои преднината си в 18-ата минута. В ситуацията Нико намери Серхио Бускетс, който бе се позиционирал добре срещу вратата на Селта и отправи изстрел. Топката отскочи от тревата и мина под плонжа на Дитуро.

Повече от 30 минути след началния съдийски сигнал Селта не можеше да стигне до чисто голово положение. В 32' те изпуснаха нова възможност, след като след изпълнение на корнер Ренато Тапиа стреля над вратата на Тер Щеген. И Барселона ги наказа за този пропуск - в 34' каталунците проведоха чудесна атака с няколко комбинации. Топката стигна до Жорди Алба, който на свой ред я "постави" на главата на връхлитащия Мемфис Депай и той не сгреши - 3:0 за Барселона във Виго.

Еуфорията на "блауграна" в този мач беше намалена в края на първата част, когато авторът на първото им попадение Ансу Фати получи разтежение и напусна принудително терена. Както е известно, съвсем наскоро той се завърна в строя след контузия.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на първото полувреме бяха извършени няколко промени. За Барселона в игра влязоха Алехандро Балде и Роналд Араухо, които замениха съответно Фати и Ерик Гарсия. Наставникът на Селта замени Майо с Васкес, а Солари с Белтран. В 52' Селта успя да върне един гол, след като Яго Аспас се възползва от получил се рикошет и опъна мрежата на Тер Щеген.

В 69' домакините стигнаха до второ попадение след хубаво подаване, но при овладяването на топката авторът на гола Нолито използва лявата си ръка, заради което той не бе зачетен. Видимо след тяхното попадение атаките на Селта се умножиха, а каталунците изобщо не успяваха да обстрелят вратата на Дитуро след почивката. Така се стигна до 74-ата минута, когато Нолито все пак успя да се разпише срещу бившия си тим и да накара феновете на "Балаидос" да мислят за спечелването на някакви точки в този мач. Той получи перфектно центриране и с глава успя да насочи топката в долния десен ъгъл на стража на Барса - 2:3.

Каталунците успяха да отправят първия си удар през втората част едва в 77' - направи го влезлият като резерва Рики Пуч, който обаче стреля над вратата. Домакините успяха да се преборят за точката в последната минута на добавеното време. В 90+5' Галан асистира на Аспас, който с фалцов удар с левия крак успя да измами Тер Щеген и да се разпише за 3:3. Това бе и последният удар, отправен в този мач.

СЪСТАВИ

Селта: Дитуро, Майо, Аидо, Мурийо, Галан, Тапиа, Суарес, Солари, Нолито, Аспас, Гаярдо

Барселона: Тер Щеген, Алба, Ленгле, Гарсия, Мингеса, Бускетс, Нико, Де Йонг, Гави, Фати, Депай

ПРЕДИ МАЧА

Кадровите проблеми пред временния наставник на Барселона Серхи Бархуан са достатъчно много. Серхио Агуеро има проблеми със сърцето и не се знае кога ще може да играе футбол отново. Усман Дембеле се контузи броени дни след завръщането си към тренировки, а Педри и Мартин Брейтуейт продължават да са аут.

Освен това за Барселона аут са Серхи Роберто и Жерар Пике, а с травма е и десният бек Сержиньо Дест. Резервният вратар Нето ще пропусне срещата поради заболяване и също няма да може да помогне на отбора в гостуването във Виго.

За Селта единственият сигурен отсъстващ е полузащитникът Браис Мендес, който е наказан поради натрупани жълти картони. Под въпрос са Санти Мина и Уго Майо, които лекуват различни контузии. В момента в класирането Барселона се намира на девето място с 16 точки, докато Селта е на 16-а позиция с 11.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички