Обновеният стадион "Сантяго Бернабеу" видя обрат, 7 гола и хеттрик на Карим Бензема


Обновеният стадион "Сантяго Бернабеу" видя обрат, 7 гола и хеттрик на Карим Бензема
Снимка: Getty Images

13671 0

Реал Мадрид се завърна на ремонтирания си стадион "Сантяго Бернабеу" и победи Селта с 5:2 в мач от 4-ия кръг на Ла Лига. "Белия балет" осъществи пълен обрат, след като губеше на почивката, а Карим Бензема отбеляза хеттрик и вече има 5 гола и 4 асистенции от началото на сезона. Едно попадение вкара и новото попълнение Едуардо Камавинга!

Ето как се разви срещата:

Едва 3 минути след първия съдийски сигнал на "Бернабеу" гостите от Селта поведоха с 1:0. След грешка при изнасянето на топката Мина се озова очи в очи с Куртоа и с диагонален удар опъна мрежата!

Реал Мадрид постепенно започна да налага своето темпо на терена, но така и не успяваше да намери пролука в гъсто подредената отбрана на гостите. 

В 24-ата минута натискът все пак даде резултат и Карим Бензема изравни - 1:1! След центриране в наказателното поле топката бе свалена с глава към дузпата и от там французинът нанесе безпощаден удар и с помощта на горната греда кълбото влезе във вратата на Селта.

Напълно неочаквано гостите отново поведоха в резултата в 31-ата минута! Майо нахлу в наказателното поле и пусна хитър пас към Черви, а той чрез завъртане на тялото си успя да засече топката с пета - 2:1 за Селта!

В 39-ата минута Карим Бензема вкара гол с глава, но той бе отменен заради тънка засада секунди по-рано.

Няма и минута след началото на втората част Карим Бензема вкара втория си гол в срещата и 4-ти за сезона. Мигел Гутиерес центрира хубаво към французина, а той надскочи пазителя си и прати топката с глава в горния ляв ъгъл на Дитуро - 2:2!

В 54-ата минута Реал Мадрид осъществи пълен обрат, след като Винисиус бе изведен от Бензема зад защитата и останал очи в очи с вратаря не сбърка - 3:2 за "белия балет"!

В 72-ата минута Едуардо Камавинга вкара първия си гол с екипа на Реал, след като Дитуро първо спаси удар на Модрич, но при добавката на притичалия младок нямаше какво да стори - 4:2 за Реал!

В 86-ата минута Денис Суарес фаулира Винисиус в наказателното поле и съдията посочи бялата точка без колебание. Зад топката застана Карим Бензема и оформи своя хеттрик - 5:2 за Реал!

Стартови състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Валверде, Милитао, Карвахал, Гутиерес, Каземиро, Модрич, Начо, Азар, Винисиус, Бензема

Селта: Дитуро, Араухо, Галан, Майо, Мендес, Мина, Мурийо, Черви, Суарес, Тапия, Аспас

ПРЕДИ МАЧА

След 560 дена, в които тимът домакинстваше на "Алфредо ди Стефано", тази вечер "той ще се завърне на своя ремонтиран стадион "Сантяго Бернабеу". Съоръжението все още не е изцяло завършено и част от трибуните на първия етаж ще бъдат покрити с винили. Теренът е изцяло подменен, промени има и по фасадата, а Реал вече ще играе под подвижен покрив!

В началото на месец август SportLive ви показа снимки от трибуните на "Бернабеу" и извън него - разгледайте тук нашата галерия!

Реал Мадрид записа две победи и едно равенство от началото на сезона, докато Селта е с две поражения и един хикс срещу Осасуна. За последно двата тима се срещнаха на 20 март тази година, когато в среща от 28-ия кръг Кралския клуб победи като гост с 3:1. 

Днес Карло Анчелоти няма да може да разчита на контузените Давид Алаба, Гарет Бейл, Тони Кроос и Дани Себайос!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички