Официално се случи: Краят на една ера - Рамос напусна Реал Мадрид


Официално се случи: Краят на една ера - Рамос напусна Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

5432 0

Една от най-горещите новини на лятото вече е факт! Капитанът и дългогодишен бранител на Реал Мадрид Серхио Рамос се раздели с клуба, след като не успя да постигне договорка за подновяване на договора му, който изтича след две седмици.

Най-големите проблеми при преговорите за нов контракт се оказаха срокът на новото споразумение, както и финансовото възнаграждение на футболиста. Отказ за отстъпление от страна на президента на "белия балет" Флорентина Перес и по двата критерия е провокиран от 35-те години на бранителя и практиката в "кралския клуб".

Рамос е получил оферта за договор с продължителност едва 1 година, както и с 10% намаление на заплатата. Опитният централен защитник обаче е искал обвързване с клуба за поне още две години, което се е оказало и основна спънка, информира "Марка".

"Футболен клуб Реал Мадрид обявява, че утре, четвъртък, 17 юни, от 12:30 часа (бел. ред 14:30 часа българско време), ще има институционален акт на почит и сбогуване с нашия капитан Серхио Рамос, като ще присъства и президентът ни Флорентино Перес.

Освен това Серхио Рамос ще се появи пред медиите на телематична пресконференция" - написаха от Реал Мадрид.

Рамос преминава в Реал Мадрид през сезон 2005/06, като допреди това е част от Севиля. Още веднага си печели титулярната позиция и остава на "Сантяго Бернабеу" за цели 16 сезона, в които записва над 670 мача и над 100(!) гола, въпреки позицията си на бранител.

Той се е отчел с някой изключително важни попадения, като онзи гол срещу Атлетико (Мадрид) във финала в Шампионска лига, чрез който впоследствие бе сложен край на дългогодишното чакане за 9-ия трофей от състезанието. Освен ключовите си голове, той се утвърди и сред лидерите на тима и е правил безброй важни намеси в отбрана.

А последните спекулации преди официалното потвърждение бяха, че Рамос иска да остане в Реал Мадрид, но от клуба се дърпат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички