УЕФА реши дали Ювентус, Барса и Реал ще участват в Шампионска лига


УЕФА реши дали Ювентус, Барса и Реал ще участват в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1251 0

Ювентус е получил уведомление, че ще може да участва в следващото издание на Шампионска лига, съобщава Goal.com. Имаше опасност италианският гранд да бъде изключен от най-големия европейски клубен турнир, но е бил известен днес, че ще бъде сред участниците в Шампионска лига през сезон 2021/22.

Малко по-късно същото известие са получили испанските грандове Барселона и Реал Мадрид. Те също ще могат да участват в най-желаната клубна надпревара в Европа. И трите клуба бяха заплашени да не бъдат включени в Шампионска лига заради участието си в проекта за Европейска Суперлига.

Както е известно, участие в този проект обявиха голяма част от футболните грандове на Стария континент, но те бързо се отказаха, след като УЕФА и ФИФА се обявиха срещу Суперлигата. Само Ювентус, Барселона и Реал още не са се оттеглили от проекта официално.

Европейската футболна централа започна съдебно производство срещу трите гранда, но през този месец стана ясно, че то е прекратено. А ето кой бе посочен от шефа на Ла Лига като изненадващия "архитект" на Европейската Суперлига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички