Официално: Роналд Куман е новият треньор на Барселона


Официално: Роналд Куман е новият треньор на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1513 0

Роналд Куман официално е новият треньор на Барселона. Каталунцитe са постигнали споразумение с бившия футболист на клуба и холандецът ще подпише договор до 2022-ра година.

По-късно през деня Роналд Куман официално ще бъде представен като нов наставник на Барселона. Роналд Куман е легенда на каталунския гранд, като донесе първата титла на тима от Шампионската лига през 1992-ра година, реализирайки победния гол на финала срещу Сампдория. Холандецът има повече от 20 години опит като мениджър и 8 трофея в своя треньорски актив.

Роналд Куман започва кариерата си като асистент именно в Барселона през сезон 1998/99. Впоследствие той води Витес, Аякс Амстердам, Бенфика и ПСВ Айндховен. С Аякс и ПСВ той печели титлата в Холандия. След ПСВ бившият бранител застава начело на Валенсия, а след това води АЗ Алкмаар, Фейенорд, Саутхемптън и Евертън. В последните две години Роналд Куман бе национален селекционер на Холандия и успя да класира тима на финалите на Евро 2020. А ето кои са играчите, които Барселона няма намерение да продава.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички