Потвърдено: Роналд Куман ще бъде новият треньор на Барселона


Потвърдено: Роналд Куман ще бъде новият треньор на Барселона
Снимка: Gulliver/GettyImages

2443 0

Новият мениджър на Барселона ще бъде клубната легенда Роналд Куман. Това стана ясно от изявление на президента на каталунския гранд Хосеп Бартомеу, който призна, че преговорите между клуба и треньора са в напреднала фаза.

"Всички медии пишат за това. Ако нещата се развият така, както желаем, Куман ще застане начело на отбора и ще го обявим. Залагаме на него, защото го познаваме отлично", заяви Бартомеу.

Барселона ще трябва да плати между 4 и 5 млн. евро на футболната федерация на Нидерландия като компенсация за прекратяването на договора на Куман като национален селекционер. 

Куман ще наследи на треньорския пост Кике Сетиен, който бе уволнен след срамното поражение от Байерн Мюнхен с 2:8 и само седем месеца начело на тима от "Камп Ноу" (най-бързо уволненият треньор на Барса от 17 години насам). Неговото име бе спрягано за поста още след загубата от баварците, като се спекулираше и с имената на Шави Ернандес, Маурисио Почетино и дори Пеп Гуардиола.

Отстраняването на Кике Сетиен бе последвано и от раздялата със спортния директор на клуба Ерик Абидал, който отнесе не малко критики за трансферната политика на отбора под неговото ръководство.

А кои играчи се очаква да си тръгнат от Барселона и кои футболисти може да акостират на "Камп Ноу" с идването на Роналд Куман - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички