Бартомеу: Меси остава, а аз няма да се оттеглям за доброто на клуба


Бартомеу: Меси остава, а аз няма да се оттеглям за доброто на клуба
Снимка: Getty Images/Gulliver

1856 0

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че е взел решение да не се оттегля от поста си "за доброто на клуба". Освен това той увери, че суперзвездата на отбора Лионел Меси ще остане на "Камп Ноу", но други футболисти ще си тръгнат, за да се намерят "нови лидери".

"Меси си остава най-добрият футболист в света. Той е номер 1 и играе за нашия клуб. Всички знаят, че Лео има договор до 2021 година. Често си говоря с Меси и баща му. Те знаят, че в отбора идва нов треньор, който ще разчита на него. Меси иска да прикючи кариерата си в Барса, казвал го е много пъти. Аз имах разговор с Куман, който подчерта, че Меси ще е в основата на неговия проект", обяви Бартомеу.

"Загубихме около 200 млн. евро заради COVID-19, но ще се справим. Реших да не се оттеглям от поста си за доброто на клуба. Това би било бягане от отговорност. Времето на някои футболисти в Барса изтече. Ще намерим техни заместници и ще разчитаме на нови лидери, които да дърпат отбора напред. След загубата на "Анфийлд" миналата година не взехме драстични мерки, но сега ще го сторим", добави още президентът на Барселона.

Бартомеу обяви и кой ще бъде новият треньор на Барселона (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички