Официално: Барселона завежда дело срещу бившия вицепрезидент Русо


Официално: Барселона завежда дело срещу бившия вицепрезидент Русо
Снимка: Guliver/GettyImages

955 0

От Барселона официално взеха решение да заведат дело срещу бившия си вицепрезидент - Емили Русо. Миналата седмица той обвини клуба в корупция сред ръководните органи.

Русо бе един от шестимата директори, подали оставката си в четвъртък, като след това заяви, че някой в клуба е "откраднал пари от клубната каса". "Бордът на директорите категорично отрича всяко действие, което може да бъде описано като корупция и се съгласи да прибегне до съответните законови мерки. Барселона не може да толерира обвиненията, които сериозно вредят на репутацията на институцията. Криминалните действия, които ще бъдат взети, са в защита честта на клуба и неговите служители. Съществуването на одит трябва да сложи край на този проблем“, се казва в клубно изявление.

Обвиненията на Русо са концентрирани върху противоречията в социалните мрежи през февруари, когато Барселона бе обвинена в назначаването на компанията I3 Ventures, за да дискредитира опонентите на клубния президент Хосеп Мария Бартомеу онлайн, включително играчи като Лионел Меси и Жерар Пике. „Ако одиторите ни кажат, че разходите по тези услуги е 100 000 евро и ние сме платили за тях 1 милион, това означава, че някой си е присвоил от тези средства“, сподели Русо за програма RAC1 в петък. Бартомеу прекрати договора с компанията през февруари.

Клубът добави в изявлението си, че одитът на договорите на клуба в социалните мрежи от страна на PriceWaterhouseCoopers бил забавен от пандемията от коронавирус. „Настоящата тревожна обстановка в резултат на COVID-19 повлия на развитието на определени аналитични процедури“. Новината за съдебния процес срещу Русо е поредният епизод в политическата криза в клуба под ръководството на Бартомеу. Всички шестима директори, подали своите оставки, призова за преждевременното провеждане на президентски избори в клуба, които първоначално бяха насрочени за 2021. Русо бе назначен за вицепрезидент през януари и бе считан за водещ кандидат да наследи Бартомеу, който не може да се кандидатира за нов мандат. Вместо това, Русо напусна клуба заедно с вицепрезидента Енрике Томбас, както и директорите Силвио Елиас, Хосеп Понт, Жорди Калсамилия и Мария Тейксидор.

По-рано пък кандидат за президент на Барселона направи доста стряскащо изказване, а именно, че клубът е изправен пред фалит - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Пред кого отдава чест при всеки свой гол Рикардиньо от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички