Кандидат за президент на Барселона: Клубът е заплашен от банкрут!


Кандидат за президент на Барселона: Клубът е заплашен от банкрут!
Снимка: Getty Images/Guliver

2002 0

Кандидатът за президент на Барселона Виктор Фонт обяви, че клубът го очаква голямо преструктуриране, заради което е под заплаха от фалит. Фонт е технологичен предприемач и основател на "Delta Partners". Той е основният конкурент на Хосеп Мария Бартомеу на предстоящите президентски избори през 2021 година.

"Отдавна предупреждаваме, че Барселона се движи право към бурята. Клубът ще трябва да замени най-доброто поколение футболисти в своята история, да изгради нов спортен комплекс и да се бори срещу компании с огромен финансов ресурс", коментира Фонт, цитиран от Sportstar.

"Преживяхме осъждането на клуба за трансфера на Неймар, скандалите между играчи, служители, проверката за случая със социалните мрежи. Към това добавете неустойчивата спортна политика, проблемите в дирекцията и значителното намаляване на доходите заради коронавируса. Клубът е застрашен от икономически и морален фалит. Играта приключи", допълва кандидатът за президент на каталунския гранд. Подробности за скандала с имиджовата компания четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички