Официално: Барселона се раздели с Кике Сетиен


Официално: Барселона се раздели с Кике Сетиен
Снимка: Getty Images/Guliver

2385 0

Испанският колос Барселона уволни наставника на отбора Кике Сетиен след резила срещу Байерн Мюнхен в Шампионска лига през миналата седмица. Това реши Съветът на директорите, който заседава по-рано днес. От клубния сайт на "лос кулес" информират, че в следващите дни ще стане ясно името на новия треньор на тима.

От информацията става ясно, че това е само първият ход, който предприемат директорите на клуба към едно по-мащабно преструктуриране на Барселона. Според източници на ESPN новият треньор на "блаугранас" ще бъде Роналд Куман, който вече е в напреднали преговори с ръководството на клуба.

Кике Сетиен бе назначен за треньор на Барса в началото на тази година. За седемте месеца Сетиен ръководи отбора в 25 срещи, като последната бе при срамното поражение от Байерн. За негов наследник се спрягаха и имената на Шави Ернандес и Маурисио Почетино, но почти сигурно е, че позицията му ще бъде заета от Куман.

Мнозина настояват за по-радикални промени на "Камп Ноу", включително и по високите етажи. Голяма част от феновете на Барселона настояват да получат оставката на президента Хосеп Бартомеу. В същото време се появиха множество спекулации, че Лионел Меси ще си тръгне от Барса още това лято.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички