Днес заседава Съветът на директорите в Барселона, ето какво предстои да се реши


Днес заседава Съветът на директорите в Барселона, ето какво предстои да се реши
Снимка: Getty Images/Guliver

1523 0

След историческото унижение в Лисабон, всички решения във ФК Барселона, които не са малко и са спешни, са насрочени за днешния съвет на директорите. От срещата се очаква да се оповести датата на следващите избори за президент на клуба в допълнение към решението за освобождаването на Кике Сетиен като треньор. Скорошните преговори с Роналд Куман не предполагат, че клубът вече може да обяви лицето, което ще ръководи отбора през следващия сезон, съобщава La Vanguardia.

Съветът на директорите започва в 11.00 ч. онлайн и на него ръководството ще се събере за първи път след загубата, тъй като на "Щадио дъ Луш" присъстваха само президентът Хосеп Мария Бартомеу и четирима мениджъри. Първият заяви, че вече са взети решения, едно от които е уволнението на Сетиен, но трябва да бъдат обсъдени и други.

В последните часове президентът е бил поставен в ъгъла и е разбрал, че би било несъстоятелно да се опита да завърши мандата си, сякаш нищо не се е случило. Следователно, намерението е да се определи дата за избор на нов президент и неговия съвет, за да се извоюва малко спокойствие за работата на отбора.

В допълнение към избора на нов треньор и прекрояването на състава, за да се предотврати нулев сезон 2020-21, преди да е започнал, основната грижа на борда е приключването на финансовата 2019-2020 година с рекорден бюджет от 1 милиард предвидени приходи, откъдето ще лъсне огромен дисбаланс на червено заради ситуацията, причинена от коронавируса. Отчетът трябва да бъде одобрен от Общото събрание, с което ще се превърне в официален, така че още едно от решенията на днешната среща на лидерите на клуба е да призоват Общо събрание на ФК Барселона.

Разбира се, трябва да се има предвид, че обикновено то се провежда в ден, когато има мач на "Камп Ноу" и че във времена на COVID-19 събиранията на хора трябва да бъдат контролирани. Общо клубът има 4556 делегати, въпреки че посещаемостта обикновено е около 1000.

Датата на Общото събрание ще определи избирателния календар. В момента се разглеждат три сценария: октомври 2020 г. (непосредствено след закриването на летния трансферен пазар), януари 2021 г., съвпадащ с прекъсването на Шампионска лига между двете фази или от март, което не прави изборите предсрочни, тъй като според Устава на клуба в последната година от мандата те трябва да се проведат между 15 март и 15 юни, предава БГНЕС. Повече за готвената чистка в състава вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички