Куман се разбра с Барселона, подписва за 2 години?


Куман се разбра с Барселона, подписва за 2 години?
Снимка: Getty Images/Guliver

1565 0

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман се е разбрал с Барселона да застане начело на тима. Той ще подпише двегодишен договор с каталунците, съобщава "El Mundo Deportivo". Ръководството на клуба счита, че нидерландският треньор е най-добрият кандидат за поста наставник на отбора.

Снощи президентът Хосеп Мария Бартомеу съобщи за уволнението на Кике Сетиен, което ще стане официално факт днес. Заедно със Сетиен може да си тръгне и спортният директор Ерик Абидал. Французинът може да загуби работата си, като една от причините е, че подкрепи треньора дори и след разгромната загуба от Байерн с 2:8 в 1/4-финалите на Шампионската лига.

През есента на 2019 г. стана ясно, че в контракта на Куман с Кралския футболен съюз на Нидерландия има точка, позволяваща му да напусне поста си след Евро 2020, ако получи предложение от Барселона. Както е известно, турнирът се отложи за догодина. В кариерата си Куман игра за испанския гранд от 1989 до 1995 г. От 1998 до 2000 г. той работи в треньорския щаб на Барселона като асистент. Наскоро той преболедува коронавирус и претърпя сърдечна операция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички