Манчестър Сити отново е футболният клуб с най-високи приходи, 11 отбора от Острова попаднаха в Топ 20


Манчестър Сити отново е футболният клуб с най-високи приходи, 11 отбора от Острова попаднаха в Топ 20
Снимка: Getty Images

2402 0

Актуалният шампион на Англия - Манчестър Сити, е футболният клуб с най-високи приходи в света за втора поредна година! "Гражданите" са генерирали общи приходи в размер на 731 милиона евро за сезон 2021/22, според класацията на компанията "Deloitte Football Money League".

Местата в Топ 5 се допълват от Реал Мадрид (714 милиона евро), Ливърпул (702 милиона евро), Манчестър Юнайтед (689 милиона евро) и ПСЖ (654 милиона евро).

Общо 11 клуба от английската Висша лига намират място в Топ 20. Гореизброените + Челси, Тотнъм, Арсенал, Уест Хям, Лестър, Лийдс, Евертън и Нюкасъл!

Интересно е да се отбележи, че от Сити са регистрирали рекордни приходи от реклами в шампионата в размер на 373 милиона евро, което е ръст от 65 милиона спрямо предходния сезон. Барселона и Реал Мадрид пък все още не са възстановили приходите си до нивата отпреди пандемията от Ковид-19 - те са намалели съответно с 203 милиона евро и 43 милиона евро.

След публикуването на доклада, от Ла Лига излязоха с изявление, в което се казва, че той съдържа погрешни данни по отношение на приходите от телевизионни права: "Информацията, представена от Deloitte, в която се посочва, че приходите на Ла Лига от аудиовизуални права са намалели, е напълно невярна и Ла Лига предупреди консултантската компания за тази грешка".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Барселона разкара Мемфис Депай и му намери заместник от Висшата лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички